ΤΟΠΙΚΑ

Ραγδαίες εξελίξεις, παίρνουν μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά

Ραγδαίες εξελίξεις, παίρνουν μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά
Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα το πρωί της Τετάρτης, ενώ στις 12:00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Ειδικών Λοιμωξιολόγων. Νωρίτερα τα νέα μέτρα.

Πριν την Πρωτοχρονιά και δη τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε ανακοινωθεί από τον Θάνο Πλεύρη, θα ισχύσουν τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, κάτι το οποίο προανήγγειλε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο Mega. Την ίδια ώρα, «συναγερμός» έχει σημάνει στο Κυβερνητικό Επιτελείο, μετά την ανακοίνωση των 21.657 κρουσμάτων κορονοϊού. Το πρωί της Τετάρτης στις 09:30, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ στις 12:00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Ειδικών Λοιμωξιολόγων, η οποία πιθανότατα θα εισηγηθεί τα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας να εφαρμοστούν νωρίτερα από την 3η Ιανουαρίου. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος άλλωστε Γιάννης Οικονόμου ουσιαστικά το προανήγγειλε.

«Πάει δύο χρόνια αυτή η ιστορία. Δεν υπάρχει απόφαση που να είναι ευχάριστη, όλες δημιουργούν προβλήματα και πλήττουν άλλους λίγο και άλλους πολύ. Η 3η δόση πάει καλά. Έχουμε το 88% του ενήλικου πληθυσμού εμβολιασμένο. Είμαστε σε περίεργη στροφή της πανδημίας. Αυτό το στέλεχος μεταδίδεται πιο γρήγορα και οφείλουμε να κάνουμε παρεμβάσεις. Έχουμε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Ο κίνδυνος να πάει ο ιός σε αυτές τις ηλικίες και να επιβαρύνουμε περισσότερο το σύστημα υγείας είναι κάτι που δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.