BUSINESS

Προχωρά η στρατηγική τουριστική επένδυση Blue Iris στον Καραπέτη της Μυκόνου

Προχωρά η στρατηγική τουριστική επένδυση Blue Iris στον Καραπέτη της Μυκόνου

Η έγκριση από το Συμβούλιο αφορά το επενδυτικό σχέδιο «Τουριστική Ανάπτυξη στη Μύκονο» του επενδυτικού φορέα Blueiris Α. Ε. στη θέση Καραπέτης Μυκόνου

Αφορά στην τουριστική επένδυση στρατηγικής σημασίας για την Μύκονο, δυναμικότητας 192 κλινών, σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 60.324 τ.μ. που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Μυκόνου στην θέση «Καραπέτης» στην Άνω Μερά.

Για την ανάπτυξή του καθορίστηκαν ειδικοί όροι δόμησης που εγκρίθηκαν με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) με το από 10.06.2020 ΠΔ (ΦΕΚ 304Δ΄/2020).

Η πρόταση επιχειρεί να ενσωματώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη θέα στη θάλασσα και τη μεγάλη κλίση που κυμαίνεται από 25% έως 40% ή έως και 70% στο παράκτιο μέτωπο του ακινήτου χωρίς παράλληλα να θίγει τους περιορισμούς που συνοδεύουν την έκταση.

Για το έργο είχα αντιδράσει έντονα ο Δήμος Μυκόνου, ο οποίος μάλιστα είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά του Προεδρικού Διατάγματος που εγκρίνει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

Παρά την αρνητική γνωμοδότηση του Δήμου Μυκόνου, η ΣΜΠΕ εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το προφίλ της επένδυσης

Η περιοχή ενδιαφέροντος βρίσκεται στα νότια του νησιού και συγκεκριμένα στη δυτική ακτή του όρμου Αγίας Άννας, ο οποίος αποτελεί τραπεζοειδούς σχήματος με άνοιγμα μπρος τα νοτιοανατολικά.

Η συγκεκριμένη θέση “Καραπέτης” της επένδυσης βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού της Μυκόνου ενώ η έκταση στην οποία θα γίνει η επένδυση αφορά γεωτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 60,324 στρεμμάτων.

Η προτεινόμενη επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρου ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα.

H επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή 65 κατοικιών ενός δωματίου επιφάνειας 45-50m2, 15 κατοικιών επιφάνειας 70m2, 9 κατοικιών των 2 δωματίων επιφάνειας 100m2, 5 κατοικιών των 3 δωματίων επιφάνειας 130m 2 και μιας βίλας 160m 2.

Τα δωμάτια αυτά θα εξυπηρετούνται από τα κτίρια σίτισης και αναψυχής, καθώς και τα καταστήματα και το χώρο εισόδου με τα γραφεία.

Προ του παράκτιου μετώπου του ακινήτου προτείνεται η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών.

Στόχος της επένδυσης είναι να δημιουργηθεί ένα υψηλού επιπέδου τουριστικό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις και υπηρεσίες για ταξιδιώτες με υψηλή οικονομική στάθμη.

bizness.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.