BUSINESS

Το «Billionaire» του Μπριατόρε… προσάραξε στην ξέρα του Γιαλού

Το «Billionaire» του Μπριατόρε… προσάραξε στην ξέρα του Γιαλού
Το εγχείρημα των Φλάβιο Μπριατόρε και Ζαννή Φραντζέσκου στη Μύκονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά η επένδυση των τριών εκατ. ευρώ

Το βράδυ της 22ας του περσινού Ιουλίου, οι προβολείς που φώτιζαν τον ουρανό και η κίνηση μπροστά από το παλιό κατάστημα του Hondos Center σηματοδοτούσαν την πολυαναμενόμενη άφιξη του Billionaire στη Μύκονο.

Το διάσημο κλαμπ του δαιμόνιου Φλάβιο Μπριατόρε στη Σαρδηνία, ήρθε με αρκετή φόρα και θόρυβο μεσούσης της σεζόν στο νησί των ανέμων, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη, ίσως επειδή είχαν ακουστεί ήδη πολλά.

Οι φήμες για «πόρτα» σε αυτούς που δεν θα έκαναν ελάχιστη κατανάλωση 50.000 ευρώ, το «απαγορευτικό» σε παρέες των τεσσάρων ατόμων και ίσως η επιλογή του χώρου μάλλον απέτρεψαν πολύ κόσμο να πάει.

Το οίκημα που στέγαζε πριν το Hondos Center στην είσοδο σχεδόν του Γιαλού, μπορεί να ήταν ιδανικό για ένα τέτοιο κατάστημα, αποδείχθηκε όμως άτυχη επιλογή για το κλαμπ των δισεκατομμυριούχων όπως αποκαλούν το Billionaire.

Κάτι που φάνηκε από την πρώτη βραδιά λειτουργίας του, παρά την ολική και εντυπωσιακή μεταμόρφωση του χώρου, με διακόσμηση και έπιπλα υψηλής αισθητικής.

Δεν γέμισε εκείνο το ζεστό βράδυ του Ιούλη και παρόλο που υπήρξαν κάποιες καλές βραδιές, ούτε η έλευση του Φλάβιο Μπριατόρε κατάφερε να δώσει μια μεγαλύτερη ώθηση. Η κίνηση παρέμεινε σε ρηχά νερά μέχρι το τέλος της περσινής σεζόν παρά τις προσπάθειες των στελεχών να το σηκώσουν, ενώ υπήρξαν βράδια που τα complimentary καλέσματα-δηλαδή τα δωρεάν τραπέζια-γέμιζαν τα 2/3 του μαγαζιού.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον φοβερό ανταγωνισμό που υπάρχει στο νησί τα τελευταία χρόνια, ο Ζαννής Φραντζέσκος και ο Φλάβιο Μπριατόρε αποφάσισαν να παύσουν οριστικά τη λειτουργία του Billionaire στη Μύκονο.

Όπως ειπώθηκε στο παρασκήνιο, ο κυριότερος λόγος της αποτυχίας του διάσημου κλαμπ ήταν πρωτίστως το location, και το μικρό οίκημα που στεγάστηκε. Δεν θύμιζε σε τίποτε το αντίστοιχο της Σαρδηνίας, το οποίο λειτουργεί μέσα σε μια τεράστια βίλα στο Πόρτο Τσέρβο, η οποία διαθέτει εκπληκτική θέα στην ακτογραμμή της Κόστα Εσμεράλδα.

Οι Φραντζέσκος-Μπριατόρε το πίστεψαν, αφού δεν είχαν βρει άλλο χώρο στο νησί που να ικανοποιούσε αυτό που είχαν στο μυαλό τους για το πέμπτο Billionaire στον κόσμο. Τελικά, μετά την «προσάραξη» στα ρηχά νερά του Γιαλού πήραν από κοινού την απόφαση να μην συνεχίσουν τη λειτουργία του και πλέον αν μπει κάποιος στην ιστοσελίδα του διάσημου κλαμπ η Μύκονος έχει αφαιρεθεί από τις τοποθεσίες.

Οι δύο κύριοι που συναντήθηκαν μια κρύα μέρα του περσινού Φεβρουαρίου στο Μονακό, μόνο απαρατήρητοι δεν πέρασαν όταν τους είδαν κάποιοι Έλληνες, που τους πέτυχαν τυχαία. Κι αν η παρέα που τους είδε ήξερε για την στενότατη φιλία ετών ανάμεσα στους δύο άνδρες, που ήταν ο Φλάβιο Μπριατόρε και ο Ζαννής Φραντζέσκος, αυτό που δεν γνώριζαν ήταν ότι η συνάντησή τους στο μικροσκοπικό πριγκιπάτο μόνο τυχαία δεν ήταν.

Έγινε για να επισφραγιστεί και επίσημα το deal της συνεργασίας τους, που έφερε πέρσι το καλοκαίρι το διάσημο Billionaire της Σαρδηνίας στο νησί των ανέμων.

IMG_8912
dd2fd0ad-d3f1-44c7-9d5b-31b72d268bc7

Ο Μπριατόρε μάλιστα πόσταρε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, μια φωτογραφία μαζί με τον Ζαννή Φραντζέσκο, που ο ένας δείχνει με το δάχτυλο τον άλλο. Στην ανάρτησή του έγραφε: «Σήμερα επισφραγίστηκε μια συνεργασία με τον καλό μου φίλο Ζαννή Φραντζέσκο του Nammos World. Αυτό το καλοκαίρι το Billionaire Mykonos γίνεται πραγματικότητα».

Όπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ» τον Οκτώβριο του 2021, η συμφωνία ήταν στα σκαριά από το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, όταν τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου στο νησί των ανέμων και στον κόλπο της Ψαρούς εμφανίστηκε η θαλαμηγός «Force Blue», του Φλάβιο Μπριατόρε. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Formula 1 και… γητευτής ορισμένων από τις ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο, έμεινε στο νησί των ανέμων μερικά 24ωρα, μαζί με τον γιο του. Μόνο που το συγκεκριμένο ταξίδι δεν περιελάμβανε μόνο διακοπές, αλλά και ένα μεγάλο deal που χρόνια ήθελε, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε ευοδωθεί.

Τους μήνες που ακολούθησαν ο Ζαννής Φραντζέσκος και ο Φλάβιο Μπριατόρε ρύθμιζαν από κοινού όλες τις λεπτομέρειες του μεγάλου deal ώστε το διάσημο Billionaire να κατηφορίσει από την Σαρδηνία στη Μύκονο. Το συγκεκριμένο brand είναι ένα από τα πιο γνωστά στον χώρο του διεθνούς jet set και ξεκίνησε την διαδρομή του από το Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας το 1998 σε μια εκπληκτική βίλα, με φοβερή θέα στην ακτογραμμή της Κόστα Εσμεράλδα. Έγινε αμέσως το απόλυτο meeting point των πλούσιων και διάσημων χτίζοντας τον μύθο του με εξωφρενικά ακριβές τιμές, εντυπωσιακά σόου και θεματικά πάρτι, όπου οι Crystal έρρεαν άφθονες.

Η φιλία και οι υπογραφές

Άνθρωποι από τον κύκλο των δύο επιχειρηματιών που έτυχε να ακούσουν για το deal έλεγαν τότε ότι οι τελικές υπογραφές ήταν απλά θέμα χρόνου, αφού οι δυο άντρες τα είχαν βρει σε όλα
Το συγκεκριμένο κλαμπ ήταν το πέμπτο που άνοιξε μετά από το πρώτο στην Σαρδηνία, τα επόμενα δύο που λειτουργούν στο Ντουμπάι και στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και το τέταρτο που άνοιξε στην Ντόχα.

Ο δαιμόνιος Μπριατόρε ήθελε εδώ και χρόνια να δραστηριοποιηθεί στο νησί των ανέμων αλλά δεν είχε βρει το ιδανικό location για το Billionaire της Μυκόνου. Όταν πίστεψε ότι αυτό έγινε δεν θα μπορούσε να επιλέξει κάποιον άλλο συνεταίρο εκτός από τον άνθρωπο που εκτόξευσε το νησί με το Nammos και έδωσε ουσιαστικά το στίγμα του πως πρέπει να λειτουργεί ένα beach club που παρέχει τέλειο service και υψηλές παροχές στους πελάτες του.

Το Billionaire στεγάστηκε στο γνωστό πλέον οίκημα στο Γιαλό και η επένδυση άγγιξε τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Τότε το νέο για την συνεργασία Φραντζέσκου-Μπριατόρε διέρρευσε σε έναν πολύ μικρό κύκλο, στο πάρτι για την βάφτιση της κόρης του Ζαννή και της Βερόνικας, όπου ήταν καλεσμένος και ο Φλάβιο.

Ένας άνθρωπος με τεράστια ατζέντα και ένα πελατολόγιο που περιλαμβάνει εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους από όλο τον κόσμο.

Η γνωριμία του με τον Ζαννή Φραντζέσκο μετράει πάνω από δέκα χρόνια και οι δύο άντρες έχουν οικοδομήσει μια στενότατη φιλική σχέση, η οποία τώρα γίνεται και επαγγελματική.
Άλλωστε ο ισχυρός άνδρας του Nammos είχε επισκεφθεί το Billionaire στην Σαρδηνία αρκετές φορές και είχε εντρυφήσει στην mentalite και την φιλοσοφία του συγκεκριμένου κλαμπ, το οποίο ταυτίζεται με την ιδιαίτερη αισθητική του.

IMG_9397

Οι νύχτες στην Σαρδηνία και ο μύθος
Λένε ότι οι μεγάλες ιδέες γεννιούνται σε μια στιγμή και αν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει σίγουρα αυτή τη δυνατότητα είναι ο Φλάβιο Μπριατόρε.

Λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 ήταν ο μάγος της Formula 1, ο άνθρωπος που ανακάλυψε και υπέγραψε στην ομάδα της Benetton, έναν άσημο Γερμανό οδηγό τότε, τον Μίχαελ Σουμάχερ.

Η ομάδα κέρδισε δύο συνεχόμενους τίτλους και ο Μπριατόρε είχε κάθε λόγο να πανηγυρίζει, αφού όλες οι μεγάλες εταιρίες τον ήθελαν αφεντικό στα αγωνιστικά team τους. Ο ίδιος όμως είχε ήδη στρέψει επιχειρηματικά το ενδιαφέρον και σε άλλους τομείς, επενδύοντας σε αγορές εταιρειών, όπως η Kickers που κατασκεύαζε παιδικά παπούτσια και η μικρή φαρμακευτική εταιρεία Pierrel.

Έχοντας αποκτήσει δεκάδες γνωριμίες με ισχυρούς δισεκατομμυριούχους από όλο τον πλανήτη εμπνεύστηκε την δημιουργία ενός exclusive κλαμπ στον κατ’ εξοχήν luxury προορισμό του διεθνούς jet set, την Σαρδηνία.

Το καλοκαίρι του 1998 το Billionaire ήταν έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες του, τοποθετημένο σε μια πανέμορφη βίλα πάνω σε ένα λόφο, με εκπληκτική θέα στην Costa Smeralda.

Ήταν θέμα λίγων ημερών να γίνει το αγαπημένο κλαμπ του διεθνούς jet set και να κατακλυστεί η μαρίνα και το λιμάνι του Porto Cervo από τα mega yacht δισεκατομμυριούχων. Όλοι ήθελαν να κάτσουν στο prive, όπου δύσκολα έμπαιναν οι κοινοί θνητοί, αν δεν ήταν καλεσμένοι σε κάποιο από τα τραπέζια του, τα οποία διαχωρίζονταν με σχοινί από το υπόλοιπο κλαμπ.

Το εστιατόριο βρίσκεται στην ταράτσα της βίλας και σερβίρει ιταλικές και ασιατικές γεύσεις, ενώ η κάβα του περιλαμβάνει εξαιρετικά κρασιά και σαμπάνιες. Γύρω από τα τραπέζια εκτείνεται η σκηνή όπου κάθε βράδυ δίνεται ένα εκπληκτικό σόου με τραγούδια και χορευτικά που κόβουν την ανάσα, αφού οι συμμετέχοντες έχουν θητεύσει στο περίφημο Cirque de Soleil.

To πρόγραμμα αλλάζει σχεδόν καθημερινά, όπως και οι VIP καλεσμένοι, που περιλαμβάνουν δισεκατομμυριούχους όπως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και ο Βαγκίτ Αλεκπέροβ, σταρ του Χόλιγουντ όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Τζακ Νίκολσον αλλά και εντυπωσιακά super model.

IMG_9399

Οι κατακτήσεις του Φλάβιο και το… φέσι των Ρώσων

Στα 73 του χρόνια ο Φλάβιο μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει κοιμηθεί με κάποιες από τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου αρχής γενομένης από την «μαύρη γαζέλα» Ναόμι Κάμπελ τo 1998, η οποία ήταν μαζί με άλλα top model φίλες της, τακτικότατη θαμώνας στο Billionaire.

Έμεινε μαζί της μέχρι το 2003 που χώρισαν, ενώ ακόμη και σήμερα η Ναόμι χαρακτηρίζει τον πρώην της ως μέντορά της και έναν άνθρωπο που την βοήθησε πολύ.

Κάτι μάλλον λογικό για τον τύπο που απογείωσε την Benetton σαν εταιρεία με διαφημιστικές καμπάνιες που έγραψαν ιστορία χάρη και στις φωτογραφίες του Ολιβιέρο Τοσκάνι που χαρακτηρίστηκαν από προκλητικές έως βλάσφημες.

Μετά την Ναόμι ακολούθησε η Χάiντι Κλουμ, η Ελιζαμπέτα Γκριγκοράτσι την οποία παντρεύτηκε και χώρισε, ενώ εσχάτως κυκλοφορούσε με μια φοιτήτρια νομικής που διέθετε αναλογίες μοντέλου.

Ελάχιστα διαρρέουν κατά καιρούς για τις νύχτες στο Billionaire, αφού η ιδιωτικότητα είναι το Α και το Ω για τον Μπριατόρε, όμως μια ιστορία δεν μπόρεσε να μείνει κρυφή. Είχε ως πρωταγωνιστές οχτώ νεαρούς Ρώσους, όλοι τους πλούσια τέκνα ολιγαρχών που έφτασαν στην Σαρδηνία το καλοκαίρι του 2011, με ένα mega yacht και θέλησαν να ξεσαλώσουν στο διάσημο κλαμπ. Η κράτησή τους έγινε μέσω concierge που είχε αναλάβει να εκπληρώνει τις επιθυμίες τους, ο οποίος έδωσε τα εχέγγυα για τον λογαριασμό που θα έκαναν οι νεαροί.

IMG_8911

Κάπως έτσι οδηγήθηκαν στον prive χώρο όπου τα πρώτα τραπέζια «ανοίγουν» με 50.000 ευρώ και σχεδόν από την αρχή έδειξαν τις προθέσεις τους, παραγγέλλοντας την μια Crystal μετά την άλλη. Τις άνοιγαν, κουνώντας τες και περιέλουζαν ο ένας τον άλλο -το γνωστό shower- ενώ δεν άργησαν να μαζευτούν γύρω τους διάφορες καλλονές που μυρίστηκαν χρήμα!

Ο λογαριασμός μόνο για τις σαμπάνιες έφτασε τα 90.000 χιλιάδες ευρώ, αφού άνοιξαν 86 μπουκάλια, και οι νεαροί Ρώσοι έφυγαν ξημερώματα σε κατάσταση μέθης για να επιστρέψουν στο σκάφος. Όταν την επόμενη ημέρα οι υπεύθυνοι του κλαμπ επικοινώνησαν με το σκάφος για την πληρωμή του λογαριασμού, ο καπετάνιος τους ενημέρωσε ότι οι πελάτες του είχαν αναχωρήσει χωρίς να του αφήσουν χρήματα ή κάποια κάρτα για να πληρωθεί το ποσό. Επενέβη η ακτοφυλακή για να εξακριβώσει τα λεγόμενά του, η οποία μπλόκαρε το σκάφος αλλά διαπίστωσε ότι οι οχτώ νεαροί είχαν όντως φύγει πιθανότατα με ιδιωτικό αεροσκάφος, αφού δεν είχαν πρόθεση να πληρώσουν.

Την ιστορία αποκάλυψε ο Guardian και, παρά την αναζήτηση που ακολούθησε, η συνέχεια και το τέλος της εκείνης της τρελής βραδιάς στο Πόρτο Τσέρβο δεν γνωστοποιήθηκαν ποτέ.

Πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.