ΤΟΠΙΚΑ

Απογραφή 2021: Οι αρνητές σαμποτάρουν την καταμέτρηση

Απογραφή 2021: Οι αρνητές σαμποτάρουν την καταμέτρηση

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον τρόπο διενέργειας και τα δεδομένα που συλλέγονται κατά την απογραφή – Τι ισχύει για την αυτοϋπογραφή και τις προσωπικές συνεντεύξεις

Μολονότι οι υπεύθυνοι, με πρώτο τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Αθανάσιο Θανόπουλο διαβεβαιώνουν ότι στην απογραφή δεν ζητείται κανένα στοιχείο σε σχέση με την υγειονομική κατάσταση των πολιτών, οι θεωρίες συνωμοσίας για τα υποτιθέμενα «δεινά» που κρύβονται πίσω από την καταμέτρηση των Ελλήνων, προκαλούν αναστάτωση σε μια κατά τα άλλα τυπική διαδικασία.

«Προσοχή: Γυρνάνε και λένε ότι κάνουν απογραφή ενημερωμένοι πόσα διαμερίσματα έχει η οικοδομή, πόσα άτομα υπάρχουν. Καρατσεκάρισμα για ελέγχους ανεμβολίαστων, ώστε κατόπιν να αποστέλλονται κοινωνικοί λειτουργοί, πιθανά δικηγόροι, αστυνομία. Μην αφήνετε κανέναν να μπει στην οικία σας και μην δίνετε καμία πληροφορία και προσωπικά σας δεδομένα σε κανέναν».

Με τέτοιου είδους μηνύματα «προειδοποιούνται» οι πολίτες μέσω των social media προκειμένου να μην παρασυρθούν στην παγίδα της απογραφής. Η παροχή δεδομένων για στατιστικούς λόγους συνδέθηκε με το εμβόλιο -κατά έναν τρόπο ανάλογο με το πώς το εμβόλιο έχει ταυτιστεί με την παρακολούθηση και τον έλεγχο από τον Μεγάλο Αδελφό, τον Μπιλ Γκέιτς
Το νέο κύμα της επιδημίας του παραλογισμού στην ελληνική κοινωνία εκδηλώνεται με την αποπομπή των απογραφέων. Οι πόρτες των αρνητών της απογραφής δεν ανοίγουν, ενώ τηλεοπτικά ρεπορτάζ τη Δευτέρα φιλοξένησαν μαρτυρίες συνεργατών της ΕΛΣΤΑΤ οι οποίοι πιστοποιούν τη σκαιά συμπεριφορά εκείνων που έχουν πειστεί ότι η απογραφή είναι μια συγκαλυμμένη απόπειρα των Αόρατων Δυνάμεων να τους εμβολιάσουν με το ζόρι.

Η όλη αντι-απογραφική εκστρατεία ενδέχεται να ξεκίνησε σαν τρολάρισμα, πλέον όμως έχει επέλθει πλήρης σύγχυση, ιδιαίτερα στο Twitter. Είναι πρακτικώς αδύνατον να διακρίνει κάποιος το παιχνίδι των τρολ από τα κανονικά σχόλια -έστω και όσα παίρνουν θέση κατά της απογραφής.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.