ΤΟΠΙΚΑ

Έμειναν στο ράφι οι βίλες της «Calle Mar» στη Μύκονο

Έμειναν στο ράφι οι βίλες της «Calle Mar» στη Μύκονο
Σε «ματαίωση ελλείψει πλειοδοτών» κατέληξε το σφυρί για το πολυτελές συγκρότημα στα Κανάλια του «νησιού των ανέμων»

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν, όμως, το σφυρί για το ακίνητο στο «νησί των ανέμων» που χτύπησε χθες, 16 Δεκεμβρίου, σε βάρος της εταιρείας Calle Mar Α.Ε. (Κάγιε Μαρ Κτηματική), η οποία τουλάχιστον κατά το παρελθόν, ήταν συμφερόντων της Αλεξάνδρας Τερζή-Χανδρή.

Οφειλέτης εμφανίζεται η λιβεριανή Coast Services Ltd, – το ακίνητο περιήλθε στην Calle Mar Α.Ε. με αγορά από την Coast Services Ltd που έγινε το 2003-,και το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση (στις 13 Μαΐου 2021) είναι 800.000 δολάρια (679.694 ευρώ) «με ρητή επιφύλαξη για την είσπραξη του υπολοίπου ποσού της προσημείωσης υποθήκης (2.934.702,86 ευρώ)». Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για δύο κάθετες ιδιοκτησίες που είναι λειτουργικά ενωμένες και αποτελούν μια ενιαία κατοικία με γκαράζ 40,30 τ.μ., πισίνα κ.ά.,

Η τιμή πρώτης προσφοράς στο χθεσινό πλειστηριασμό είχε οριστεί στα 2.640.000 ευρώ, χωρίς όμως να προσελκύσει τελικά επενδυτικό ενδιαφέρον, παρότι στην περιοχή υπάρχουν μερικές από τις πιο υπερπολυτελείς βίλες του νησιού και πολλά luxury καταλύματα με «πόλο έλξης» την κοντινή και δημοφιλέστατη παραλία του Ορνού.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, βρίσκεται στη θέση «Αναβολούσα- Κανάλια» στη δυτική πλευρά του νησιού της Μυκόνου και κοντά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Διακόφτη. Απέχει 50 μέτρα από τη θάλασσα και είναι σε απόσταση 15-20 λεπτών με αυτοκίνητο από τη Χώρα της Μυκόνου.

Το αγροτεμάχιο στο οποίο έχει ανεγερθεί το συγκρότημα κατοικιών είναι εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, έχει επιφάνεια 4.115,17 τ.μ. και διαθέτει πρόσοψη σε αγροτικό δρόμο. Όπως σημειώνεται «το γήπεδο δεν είναι άρτιο σήμερα ως προς τα γεωμετρικά του στοιχεία και δεν είναι οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις». Κάτι που προφανώς έπαιξε το ρόλο του…
Εντός του αγροτεμαχίου υπάρχει συγκρότημα 4 κατοικιών εκ των οποίων στον πλειστηριασμό βγήκαν οι δύο. Η πρώτη έχει εμβαδόν 802,75 τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας στο γήπεδο 250/1000, ενώ η δεύτερη έχει εμβαδόν 1000,44 τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας στο γήπεδο επίσης 250/1000.

Οι αυθαιρεσίες που στοίχησαν…

Στην έκθεση τονίζεται ότι υπάρχουν εκτεταμένες αυθαιρεσίες κατά την κατασκευή, γεγονός που ενδεχομένως να αποθάρρυνε πιθανούς μνηστήρες.

Έτσι, η πρώτη κατοικία αποτελείται από ισόγειο 100 τ.μ. (50 τ.μ. καθ’ υπέρβαση της άδειας) και όροφο 85 τ.μ. εξ ολοκλήρου καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας, έχοντας συνολική επιφάνεια 185 τ.μ. Στον περιβάλλοντα χώρο έχει κατασκευαστεί πισίνα σύμφωνα με την άδεια αλλά και επιπλέον βοηθητικοί χώροι (αποθήκη, μπάνιο, μηχανοστάσιο της πισίνας και άλλες διαμορφώσεις) που δεν προβλέπονταν στην άδεια.

Η δεύτερη κατοικία αποτελείται από ισόγειο 190,92 τ.μ. (140,92 τ.μ. καθ’ υπέρβαση της άδειας), όροφο 199,32 τ.μ. και σοφίτα με κύρια χρήση 14,56 τ.μ. εξ ολοκλήρου καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας. Η συνολική επιφάνεια είναι 404,80 τ.μ., ενώ στον περιβάλλοντα χώρο έχει κατασκευαστεί γκαράζ 40,30 τ.μ. εξ ολοκλήρου καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας. Συνολικά η ενιαία κατοικία, η οποία εξωτερικά χαρακτηρίζεται σε «άριστη κατάσταση συντήρησης» αποτελείται από χώρους κύριας χρήσης 589,80 τ.μ.

Όσον αφορά τις τιμές πρώτης προσφοράς, για την πρώτη είχε οριστεί στις 830.000 ευρώ, για τη δεύτερη σε 1.810.000 ευρώ και ως ενιαίο λειτουργικά και οικονομικά σύνολο στα 2.640.000 ευρώ, με το κόστος τακτοποίησης των αυθαιρεσιών να έχει αφαιρεθεί από την εμπορική αξία του ακινήτου.

Τα δύο ακίνητα βαρύνονται με προσημείωση ποσού 1 δισ δραχμών κατά της Coast Services Limited και αρχικά υπέρ Τράπεζας Κύπρου Λ.Τ.Δ, ενώ σήμερα υπέρ της Intrum Hellas, που ήταν και η επισπεύδουσα.

πηγη newmoney.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.