ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ

Κουκάς από το Ντουμπάϊ:«Η Μύκονος κληρονόμησε την κοσμοπολίτικη Δήλο»

Κουκάς από το Ντουμπάϊ:«Η Μύκονος κληρονόμησε την κοσμοπολίτικη Δήλο»
Την ανάγκη να παραμείνει η Μύκονος κέντρο του φωτός και του πολιτισμού τόνισε στο Ντουμπάϊ ο Κ.Κουκάς

« Τους τελευταίους αιώνες, το νησιωτικό σύμπλεγμα Δήλου – Μυκόνου έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο εμπορικό σημείο αναφοράς στον τουρισμό για τη φιλοξενία και τη συνύπαρξη των πολιτισμών, ένας τόπος που χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης.

Η Μύκονος έχει “κληρονομήσει” τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Δήλου, τα στοιχεία του σεβασμού στη διαφορετικότητα κάθε κουλτούρας και την ελευθερία.

Σήμερα, το νησί της Μυκόνου χαίρει παγκόσμιας φήμης, καθώς είναι ελκυστικό για νέους, επαγγελματίες επενδυτές και επισκέπτες υψηλού οικονομικού προφίλ που απαιτούν ποιοτικές υπηρεσίες, προσφέροντας στοιχεία για έναν μύθο που όλοι θέλουν να ζήσουν.

Ταυτόχρονα, η Μύκονος προσπαθεί να ενισχύσει τη συμβολική της σχέση με τη Δήλο, με στόχο να “αποκαταστήσει” με κάποιο τρόπο την ασυνέχεια της φήμης της Δήλου μετά την πτώση της στο παρελθόν και να κρατήσει το φως του «ιερού νησιού» ζωντανό και δυνατό.

Το φως στις Κυκλάδες, όπως και η θάλασσα που μας περιβάλλει, είναι στοιχεία ενός τόπου με έναν πολιτισμό με ανοιχτούς ορίζοντες.

Και είναι αυτή η κουλτούρα που χρειάζεται επικοινωνία, επεξεργασία και ανταλλαγή. Αυτοί είναι οι ισχυροί παράγοντες που δημιούργησαν την πολυπολιτισμική κοινωνία της Δήλου στην αρχαιότητα και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη “ανθεκτικών και ανοιχτών” κοινωνιών σήμερα. Παράγοντες που καλούμαστε να εκμεταλλευτούμε, στη νέα εποχή επικοινωνίας που αναδύεται ραγδαία γύρω μας.

Ο Δήμος μας θα υποστηρίξει και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για παγκόσμιες αφηγήσεις εμπνευσμένες από το φως της Δήλου, ειδικά αυτές που συνδέουν την επιστήμη, την τέχνη, τη δημιουργικότητα και προσβλέπουν σε έναν καλύτερο κόσμο.

Προτείνουμε επίσης την έναρξη στη Μύκονο ενός παγκόσμιου Ετήσιου Φόρουμ με θέμα “Αειφόρος Τουρισμός & ταυτότητα των κοινωνιών”. Αυτό το διεθνές φόρουμ θα στοχεύει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας ανταλλαγών στη διασταύρωση του τουρισμού, της τέχνης, της επιστήμης, του πολιτισμού και, κυρίως, του φωτός.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.