BUSINESS

Το αδιαχώρητο αναμένεται στις αφίξεις για τα κρουαζιερόπλοια στη Μύκονο το καλοκαίρι

Το αδιαχώρητο αναμένεται στις αφίξεις για τα κρουαζιερόπλοια στη Μύκονο το καλοκαίρι

Οι βάσεις για την ανοδική πορεία της κρουαζιέρας στην Ελλάδα μπήκαν από το 2021, χρονιά ανάκαμψης του κλάδου μετά το καταστροφικό 2020.
Για το 2022 οι προβλέψεις της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας είναι άκρως ενθαρρυντικές για τους περισσότερους προορισμούς κρουαζιέρας της χώρας.

Για τις Κυκλάδες τα δεδομένα είναι πολύ ευχάριστα, καθώς η κρουαζιέρα αναμένεται να καταγράψει σημαντική άνοδο σε σχέση με την περσινή χρονιά σε όλους τους προορισμούς όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος που είναι οι κορυφαίοι, αλλά και μικρότεροι προορισμοί όπως η Σύρος, η Πάρος και η Μήλος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2022 στη Σαντορίνη αναμένονται 555 κρουαζιερόπλοια εκτινάσσοντας τις αφίξεις σε σχέση με τις 191 περσινές. Στη Μύκονο από 252 αφίξεις του 2021, φέτος θα ανέλθουν στις 397, στη Μήλο από τις 42 στις 43, στην Σύρο από τις 28 στις 33 και στην Πάρο από τις 16 στις 20.

Επίσης, κάποιες αφίξεις κρουαζιεροπλοίων αναμένεται να έχουν η Φολέγανδρος, η Σίφνος, η Τήνος και η Ίος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.