ΤΟΠΙΚΑ

Εννέα άδειες για ξενοδοχεία εγκρίθηκαν στη Μύκονο

Εννέα άδειες για ξενοδοχεία εγκρίθηκαν στη Μύκονο

Από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα, οι υπηρεσίες δόμησης πολεοδομίας των Δήμων έχουν εκδώσει τουλάχιστον 160 άδειες για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πρωτογενή έρευνα του Tornos News, ενόψει και της διοργάνωσης της έκθεσης Xenia το τελευταίο εννεάμηνο και συγκεκριμένα για το διάστημα από 31 Ιανουαρίου έως και 20 Νοεμβρίου, εγκρίθηκαν από τις κατά τόπους υπηρεσίες δόμησης, από τις εφορείες αρχαιοτήτων και από τις διευθύνσεις περιβάλλοντος, 42 νέες άδειες ανέγερσης ξενοδοχείων, 44 άδειες εκσυγχρονισμών ξενοδοχείων, 31 άδειες επεκτάσεων, 20 εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων και 23άδειες που αφορούν σε τουριστικά καταλύματα. Στο νομό Κυκλάδων, από την αρχή του έτους έως σήμερα έχουν εκδοθεί 31νέες άδειες ξενοδοχειακών μονάδων.

Πρωταγωνιστική θέση καταλαμβάνει η Κρήτη με 37 συνολικά εκδοθείσες άδειες και εγκρίσεις και ακολουθούν η Κως με 16 άδειες, η Ρόδος με 15, η Σαντορίνη με 14 άδειες και εγκρίσεις, η Μύκονος με 9 και η Αθήνα με 8. Η Κέρκυρα, η Χαλκιδική και η Θάσος έλαβαν από 5 άδειες και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη και η Νάξος με4άδειες για κάθε περιοχή, η  Καβάλα και  η Ηλεία με 3, οΠειραιάς, η Πρέβεζα, η Κεφαλονιά, η Κάρπαθος και ο Έβρος από 2, ενώ από μία άδεια εκδόθηκε αντίστοιχα για τις περιοχές: Μεσολογγίου, Λάρισας, Ασπροβάλτας, Άργους, Ερέτριας Ευβοίας, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Σκοπέλου, Άνδρου, Σύμης, Πάρου,Αντίπαρου, Σχοινούσας, Μάνης, Σπάρτης, Ύδρας, Σπετσών, Ηγουμενίτσας,Κατερίνης, Νέστου, Χίου, Σάμου, Λήμνου, Κύθνου,Δελφών και Καμένων Βούρλων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.