ΤΟΠΙΚΑ

Έκαναν “μπλόκο” στα πλοία – Ουρές και ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες προς τα νησιά

Έκαναν “μπλόκο” στα πλοία – Ουρές και ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες προς τα νησιά

Ουρά πολλών μέτρων σχημάτισαν οι πολίτες που είχαν προγραμματίσει να φύγουν σήμερα (03.06.2021) με πλοίο από τον Πειραιά αλλά δε γνώριζαν ότι χθες το απόγευμα η ΠΕΝΕΝ, αντίθετα από άλλα ναυτεργατικά σωματεία, κήρυξε 24ωρη απεργία παρότι αυτή κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο.

Άνθρωποι που ήθελαν να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής στους τόπους κατοικίας τους, πολίτες που ταξιδεύουν για δουλειά ή για διακοπές, δυσκολεύτηκαν να μπουν στα πλοία της γραμμής. Ολιγομελείς ομάδες της ΠΕΝΕΝ στελεχωμένες και από μέλη του ΠΑΜΕ, είχαν μπλοκάρει τον απόπλου των πλοίων και δεν επέτρεπαν σε κανέναν επιβάτη να εισέλθει σε αυτά. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις υπήρξε θετική εξέλιξη και οι απεργοί αποχώρησαν, με τα πλοία να αναχωρούν με καθυστέρηση.

Στο λιμάνι δεν έλλειψε η ένταση με τους πολίτες που περίμεναν στην ουρά να εκνευρισμένοι να ζητούν από τους λιμενικούς να απομακρύνουν τα μέλη της ΠΕΝΕΝ που είχαν μπλοκάρει την επιβίβαση στα πλοία.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 12 δρομολόγια πλοίων.

Η απεργία της ΠΕΝΕΝ γίνεται ως αντίδραση στο εργασιακό νομοσχέδιο. Τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργία τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, καθώς οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά για τις 3 Ιουνίου, μετατέθηκαν και αυτές για τη συγκεκριμένη ημέρα, προκειμένου να συνδιοργανωθεί πανεργατική, πανελλαδική απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.