BUSINESS

Επιστρέφουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα για διακοπές

Επιστρέφουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα για διακοπές

Αmerican Airlines: Πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις οι κρατήσεις για Αθήνα» – Μετά από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας από το «Ελ. Βενιζέλος», η εταιρεία θα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό δρομολογίων από κάθε άλλη αεροπορική στη σύνδεση Αθήνας – ΗΠΑ μέσα στον Αύγουστο – To brand «Ελλάδα» και οι επενδύσεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια φέρνουν νέα δρομολόγια

Το δυνατό brand «Ελλάδα» γι’ αυτή τη δεύτερη σεζόν COVID-19, όπου η επιθυμία των Ευρωπαίων να ταξιδέψουν στη χώρα μας παραμένει πολύ ισχυρή για το φετινό καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από τη Fraport Greece, φέρνουν ακόμη και τώρα νέες προσθήκες δρομολογίων από τις αεροπορικές για τον τόπο μας στο κυνήγι της ζήτησης στους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Αντίστοιχα και για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννης Παράσχης, η ερχόμενη εβδομάδα είναι πολύ σημαντική, αφού από τις αρχές Ιουνίου είναι η επίσημη πρώτη για πολλές πτήσεις από και προς την Αθήνα στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος των αεροπορικών εταιρειών με περισσότερες πτήσεις και συχνότητες.Πέραν των ευρωπαϊκών συνδέσεων σε Αθήνα και Περιφέρεια, μεγάλες προσδοκίες υπάρχουν ειδικά φέτος για την ελληνική πρωτεύουσα και από την αμερικανική αγορά, απ’ όπου ο αριθμός των απευθείας πτήσεων ΗΠΑ – Ελλάδας (Αθήνα) είναι μεγαλύτερος ακόμη και από το 2019, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιτελείς του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Ο ΕΟΤ μάλιστα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Δημήτρη Φραγκάκη, υλοποιεί το 2021 στις ΗΠΑ μεγάλο πρόγραμμα προβολής, ύψους 2 εκατ. ευρώ, και έστω κι αν το νούμερο φαντάζει χαμηλό σε σχέση με τα μεγέθη της αμερικανικής αγοράς, είναι «μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά».

Οι κρατήσεις των Αμερικανών

«Τα νούμερα στα συστήματα των κρατήσεων για την Αθήνα κινούνται αυτήν τη στιγμή πάνω από τις αρχικές μας εκτιμήσεις», ανέφερε στο «business stories» ο Μπομπ Γουάιρικ, γενικός διευθυντής του τομέα της Διεθνούς Εταιρικής Διακυβέρνησης στηνAmerican Airlines, προσθέτοντας ότι φέτος η εταιρεία θα φτάσει να προσφέρει τον Αύγουστο έως και 1.482 αεροπορικές θέσεις σε καθημερινή βάση από και προς Αθήνα μέσα από τις τρεις συνδέσεις που έχει προγραμματίσει.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας από το «Ελ. Βενιζέλος», η Αmerican Airlines θα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό δρομολογίων από κάθε άλλη αεροπορική στη σύνδεση Αθήνας – ΗΠΑ μέσα στον Αύγουστο.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με το πώς έρχονται τώρα οι κρατήσεις και αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο προσεχώς γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει συσσωρευμένη ζήτηση, όπως έχει φανεί από άλλες αγορές που έχουν ήδη ανοίξει νωρίτερα», ανέφεραν οι επιτελείς της εταιρείας που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην ελληνική πρωτεύουσα με αφορμή την έναρξη των δρομολογίων την ερχόμενη εβδομάδα, στις 5 Ιουνίου καταρχάς με τη νέα καλοκαιρινή πτήση από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη, επίσης με την εποχική σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Σικάγο, ενώ από τις 18 Αυγούστου η εταιρεία ξεκινά πάλι τα θερινά δρομολόγια από την Αθήνα προς τη Φιλαδέλφεια.
πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.