ΤΟΠΙΚΑ

Ερωτηματικά για την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Μύκονο

Ερωτηματικά για την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Μύκονο
Κρίσιμο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την γνωμοδότηση και όχι την έγκριση όπως θα έπρεπε απο το Δ.Σ Μυκόνου ξενοδοχειακής μονάδας

Με έκτακτο δημοτικό Συμβούλιο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου ο Δήμος Μυκόνου καλείται να γνωμοδοτήσει και όχι να αποφασίσει όπως θα έπρεπε να γίνει κανονικά, κάτι που είναι αρμόδια να κάνει η περιφέρεια(δλδ οι πολίτες της Τήνου, της Σαντορίνης και της Ρόδου) , για το αν θα πρέπει να εγκριθεί στη Μύκονο άδεια ανέγερσης και λειτουργίας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο νησί.

Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη Μύκονο στα ξενοδοχειακά, εμφανίστηκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ως εκπρόσωπος ομάδας επενδυτών μεγάλου ομίλου  και ανέπτυξε τα επιχειρήματα του σχετικά με την επένδυση που πρόκειται να γίνει στο νησί δημιουργίας ξενοδοχειακού συγκροτήματος  περίπου εκατον ογδόντα κλινών.

Στην τοποθέτηση του ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στους σκοπούς του έργου αλλά και στην επένδυση που εκπροσωπεί.

Η όλη διαδικασία εγείρει πολλά ερωτηματικά για τον χρόνο και τον τρόπο φυσικά υλοποίησης του έργου αλλά και το όφελος ή το βάρος που μπορεί να επιφέρει στο νησί μια τέτοια νέα επένδυση.

Τα προβλήματα είναι πολλά όπως το κυκλοφοριακό, τα πολλά δωμάτια που ήδη υπάρχουν στο νησί, το αποχετευτικό και η επιβάρυνση του, η δημιουργία μαρίνας που προανήγγειλε ο επενδυτής κ.α

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις έγιναν από δημοτικούς συμβούλους για την σημασία του έργου αλλά και τους προβληματισμούς που προκύπτουν από αυτό καθώς είναι ήδη τεράστιο το πρόβλημα στο νησί των υποδομών(σκουπίδια, βιολογικός, λύμματα, ανακύκλωση) και είναι απορίας άξιο πως με διαδικασίες φαστ τρακ και χωρίς να ρωτηθεί άμεσα και σε πρώτο χρόνο ο Δήμος Μυκόνου ,πήραν οι προηγούμενοι της κυβέρνησης υπουργοί την απόφαση να δώσουν τις σχετικές άδειες για ένα ακόμα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα που θα βαρύνει ακόμα περισσότερο το νησί με τις πολλές ελλείψεις σε ζωτικής σημασίας υποδομές.

Το θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και στη κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο του Σαββάτου πρόκειται να δωθούν πολλές απαντήσεις σχετικά.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.