ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ

“Ζητάμε ξεκάθαρες αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό“

“Ζητάμε ξεκάθαρες αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό“
O Δήμαρχος Μυκόνου στην 9η Συνεδριακή Διάσκεψη ΚΕΔΕ για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου


O Δήμαρχος Μυκόνου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ συμμετείχε
και πραγματοποίησε σχετική εισήγηση στην 9η Συνεδριακή Διάσκεψη της  ΚΕΔΕ για τους  Δήμους Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με θέμα την πορεία και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη σημερινή εποχή.

Ο κ. Κουκάς έκανε ειδική αναφορά στη στάση της ΚΕΔΕ, που ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος  έχει υιοθετήσει μία προσέγγιση που συνδυάζει τη διεκδίκηση με την κατάθεση συγκεκριμένων εναλλακτικών προτάσεων τονίζοντας πωςβασικό ζητούμενο της σημερινής εποχής είναι «να ξέρουμε ποιες είναι οι αποκλειστικές αρμοδιότητες, ποιοι είναι οι διατιθέμενοι και οι δυνητικοί πόροι, ποιες είναι οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις μας απέναντι στους πολίτες».

Επεσήμανε ότι η αποκέντρωση και η ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προϋποθέτει ότι πρέπει να ενημερώνεται εγκαίρως και να ζητείται απαραιτήτως η γνώμη της για τα έργα, ιδιωτικά́ και δημόσια, που σχεδιάζει ή εγκρίνει η Πολιτεία.

Ο κ. Κουκάς ξεκαθάρισε ότι ειδικά για τη Μύκονο, προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων είναι η ολοκλήρωση του πολεοδομικού χωροταξικού σχεδιασμού και κυρίως η πραγματοποίηση μεγάλων έργων υποδομής.

Τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του Δήμου με εξειδικευμένο προσωπικό και ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να διευκρινίσει τί θα γίνει με τα αιτήματα για χρηματοδότηση έργων άνω των 5.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη στενής συνεργασίας με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας σε περίπτωση που ζητηθεί η άμεση ή έμμεση συνδρομή των Δήμων για το πρόγραμμα του εμβολιασμού, που θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες και πρότεινε την ουσιαστική συμμετοχή των Δήμων στο εθνικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής με δεδομένη την κρισιμότητα αυτής της τουριστικής περιόδου, τόσο για τις τοπικές οικονομίες ειδικά στο Νότιο, αλλά και στο Βόρειο Αιγαίο, όσο και ευρύτερα της εθνικής οικονομίας.  

Κατά την διάρκεια τηςς Συνεδριακής Διάσκεψης ΚΕΔΕ– Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, μεταξύ άλλων υπήρχαν εισηγήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, τον γενικό γραμματέα Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς και από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ Γιώργο Χατζημάρκο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.