ΤΟΠΙΚΑ

Υπουργείο Οικονομικών: Τα «ψιλά γράμματα» του νέου νόμου για την προστασία δανειοληπτών από τους servicers

Υπουργείο Οικονομικών: Τα «ψιλά γράμματα» του νέου νόμου για την προστασία δανειοληπτών από τους servicers

Αλλάζουν όλα όσα ίσχυαν για την προστασία της κύριας κατοικίας των ευάλωτων οφειλετών. Με τον νόμο Κατσέλη, έτρεχαν κάποτε οι ευάλωτοι δανειολήπτες στα δικαστήρια για να ζητήσουν ρυθμίσεις που δεν τους έδιναν οι τράπεζες. Αντιθέτως από φέτος, οι τράπεζες και οι servicers θα είναι εκείνες που θα αναγκάζονται να καταφύγουν στα δικαστήρια, αν επιμένουν να μην δέχονται να γίνει «κούρεμα» οφειλών μέχρι 80% ή και έως 240 δόσεις (20 χρόνια) που προσφέρει αυτόματα στους ευάλωτους οφειλέτες ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης οφειλών.

Και όχι όμως μόνον αυτό: οι δόσεις που θα πληρώνει ο οφειλέτης θα είναι πολύ φθηνότερες, αφού στις ρυθμίσεις αυτές το επιτόκιο θα είναι πλέον σταθερό, στο 3% για τα πρώτα 3 χρόνια. Δηλαδή οι οφειλέτες θα περάσουν την δύσκολη περίοδο της μεγάλης ανόδου των ευρωπαϊκών επιτοκίων, με πολύ χαμηλότερα από τα τρέχοντα των τραπεζών, ή και κάτω από το μισό αυτού που σήμερα επιβαρύνει τις ρυθμίσεις χρεών που προσφέρει ο Εξωδικαστικός (περίπου 6%-7% σήμερα με βάση το euribor).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.