ΤΟΠΙΚΑ

Υπόθεση Σαβουλέσκου: Έφυγε ο επιχειρηματίας από τη «χρυσή φυλακή» της Μυκόνου

Υπόθεση Σαβουλέσκου: Έφυγε ο επιχειρηματίας από τη «χρυσή φυλακή» της Μυκόνου

Γιατί οι ελληνικές Αρχές αρνήθηκαν την έκδοση του στη Ρουμανία – Ο καταδικασθείς επιχειρηματίας και εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος (114.000.000 ευρώ) Ντράγκος Σαβουλέσκου έφυγε από τη Μύκονο και ήδη βρίσκεται μαζί με την σύζυγο του στο Μιλάνο – «Νιώθω σαν να τελείωσε ο εφιάλτης», δηλώνει η σύντροφός του, Άντζελα Μαρτίνι

Το στοιχείο της έκπληξης και της ανατροπής πρωταγωνίστησε από την αρχή στην υπόθεση δίωξης του 47χρονου Ρουμάνου επιχειρηματία, Ντράγκος Σαβουλέσκου, ο οποίος συνελήφθη τον Αύγουστο στη Μύκονο. Η περιπέτειά του απασχόλησε δύο δικαστήρια ευρωπαϊκών χωρών, με τον ίδιο να στρέφεται κατά του συστήματος δικαιοσύνης της Ρουμανίας, κάνοντας λόγο για πρακτικές που θυμίζουν Τσαουσέσκου, ενώ μίλησε και για κατάχρηση εξουσίας.
Στο παζλ του νομικού θρίλερ έρχεται να προστεθεί η πρόσφατη απόρριψη του εντάλματος σύλληψης στη χώρα του από την ελληνική δικαιοσύνη.

O Ρουμάνος επιχειρηματίας και παραγωγός ταινιών μαζί με τη σύζυγό του, συγγραφέα και πρώην εστεμμένη Μις Αλβανία, ανακοίνωσαν ότι η ελληνική Δικαιοσύνη έχει μπλοκάρει την προσπάθεια έκδοσής τους από τις ρουμανικές αρχές. Είναι η δεύτερη φορά που δικαστήριο ευρωπαϊκής χώρας απορρίπτει αίτημα έκδοσης όσον αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Εφετείου Αιγαίου, στη Σύρο, η ρουμανική δικαιοσύνη δεν έχει τη δικαιοδοσία να απαιτήσει την έκδοση του επιχειρηματία από την Ελλάδα. Διατάχθηκε, την ίδια στιγμή, η άμεση απόρριψη του ρουμανικού εντάλματος σύλληψης.

συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση υπεξαίρεσης, μαζί με τον πρώην δήμαρχο της Κωνστάντζας, τον πρώην πρόεδρο της Dinamo και μαζί με άλλους κατηγορούμενους οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση συνολικά 114 εκατομμυρίων ευρώ.

Η επεισοδιακή σύλληψη Σαβουλέσκου στη Μύκονοπρωταγωνίστησε στα ρουμανικά ΜΜΕ, καθώς ο επιχειρηματίας τη στιγμή που συνελήφθη διασκέδαζε με δύο φιλικά του πρόσωπα σε γνωστό εστιατόριο, στην περιοχή των Μύλων Μυκόνου. Η εντολή για την επιχείρηση σύλληψής του δόθηκε κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος των αρχών της Ρουμανίας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη κατά του Δημοσίου.

«Εξωφρενική κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»

«Οι ρουμανικές αρχές σκόπιμα παραπληροφόρησαν τις ελληνικές, παρόλο που γνώριζαν ότι η υπόθεσή μου διευθετήθηκε νομικά στην Ιταλία. Πρόκειται για μια εξωφρενική κατάχρηση του διεθνούς δικαίου από τις αρχές της Ρουμανίας που ζουν ακόμη στην εποχή του Τσαουσέσκου», τόνισε ο Σαβουλέσκου, μετά την αποχώρησή του από το δικαστήριο της Σύρου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.