ΤΟΠΙΚΑ

Υπολειτουργούν τα σχολεία των Κυκλάδων την Δευτέρα. Έντονη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

Υπολειτουργούν τα σχολεία των Κυκλάδων την Δευτέρα. Έντονη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

Δυναμική είναι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες κορυφώνονται την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και ενδείξεις, αρκετά μεγάλη θα είναι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία του νομού Κυκλάδων. Η κινητοποίηση είναι έντονη και πολλά σχολεία του νομού μας, τόσο Δημοτικά, όσο Γυμνάσια και Λύκεια, την αυριανή ημέρα είτε δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, είτε θα υπολειτουργήσουν.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου και η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων -εξέδωσαν το βράδυ της Κυριακής – κοινή ανακοίνωση, ενημερώνοντας τους γονείς των μαθητών για τους λόγους της απεργίας τους.

ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΟΝΕΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ :

  • Το νέο νομοσχέδιο στην εκπαίδευση που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, υποτιμά το πτυχίο μας, τα χρόνια της δουλειάς μας και το έργο μας στην εκπαίδευση
  • Το νέο νομοσχέδιο οδηγεί εμάς και όλους τους νέους πτυχιούχους σε ένα διαρκές κυνήγι προσόντων, σε έναν ακραίο ανταγωνισμό και κυνήγι πτυχίων επί πληρωμή, για να μπορέσουμε να έχουμε το δικαίωμα στην εργασία.
  • Απαιτούμε να καλυφθούν με μόνιμους μαζικους διορισμούς 25.000 κενά εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα.
  • Θέλουμε να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά και όχι να είμαστε οι “άνθρωποι – βαλίτσες” ,που θα υπηρετούν κάθε χρονιά σε άλλη γωνιά της Ελλάδας
  • Θέλουμε να εργαζόμαστε από την αρχή της σχολικής χρονιάς με αξιοπρεπείς μισθούς και σταθερές συνθήκες εργασίας.
  • Θέλουμε τα σχολεία μας, τα σχολεία των μαθητών μας και των παιδιών σου, να είναι στελεχωμένα με εκπαιδευτικούς από την αρχή της χρονιάς, για να έχουν ίδια και ίσα δικαιώματα στη γνώση και στη μόρφωση με όλα τα υπόλοιπα παιδιά σε κάθε μέρος της Ελλάδας.
  • Θέλουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσης για τους μαθητές μας, λιγότερα παιδιά ανά τμήμα, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, κλειστές αίθουσες γυμναστικής για όλους τους μαθητές μας.
  • Θέλουμε επιδότηση για τη στέγαση και τη μετακίνηση μας στα νησιά των Κυκλάδων, για να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια.
  • Θέλουμε ένα σχολείο δημιουργικό, “πλούσιο”, πολυδιάστατο και όχι ένα “κάτεργο” γνώσης και συνεχών εξετάσεων για τους μαθητές μας, ένα σχολείο που θα προάγει τη γνώση, τον αθλητισμό, την επιστήμη, την τεχνολογία, τις τέχνες , χωρίς ανισότητες, αδικίες και αποκλεισμούς .

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΣΥΡΟΥ ΤΗΝΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.