ΤΟΠΙΚΑ

Υποκλίθηκε η ολομέλεια του Κογκρέσου της Ευρώπης στην τοποθέτηση του δημάρχου της Μυκόνου

Υποκλίθηκε η ολομέλεια του Κογκρέσου της Ευρώπης στην τοποθέτηση του δημάρχου της Μυκόνου
Εξαιρετική παρουσία Κουκά στο συμβούλιο της Ευρώπης που «ψήλωσε» ακόμα περισσότερο την Μύκονο

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του δημάρχου της Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά με την ομιλία του στην 42η Ολομέλεια του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe, όπου συμμετείχε  ως επικεφαλής μάλιστα  της ελληνικής αντιπροσωπείας & Αντιπρόεδρος του οργάνου.

Μια ιδιαίτερη στιγμή για την Μύκονο καθώς αποτελεί τεράστια τιμή για το νησί η συμμετοχή και η παρουσία του Κωνσταντίνου Κουκά αλλά πολύ περισσότερο η παρέμβαση και η ομιλία του.

“Σε λίγες μέρες, στην Ελλάδα, την πατρίδα μου, έχουμε την επέτειο της ανεξαρτησίας και της απελευθέρωσής μας. Αυτό που μας κράτησε ενωμένους όλα αυτά τα χρόνια ήταν η πίστη μας σε κοινές αρχές και αξίες, στην Ιστορία και στην παράδοσή μας. Κι αυτό που προκάλεσε τη συμπαράσταση στην ελληνική επανάσταση πολλών άλλων κρατών και χωρών ήταν ακριβώς αυτές οι ίδιες αρχές και αξίες που προανέφερα.

Η Ευρώπη έχει λαμπρό μέλλον όταν κατανοήσει πραγματικά ότι, πέρα από τα νούμερα και τους αριθμούς, οι λαοί κινητοποιούνται από διαχρονικές αρχές και αξίες.

Και ότι πρέπει με συγκεκριμένες πράξεις να αποδείξει ότι οι αρχές της ελευθερίας της ισότητας και της δικαιοσύνης είναι αδιαπραγμάτευτες.”

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.