ΤΟΠΙΚΑ

Ύμνους για την Μύκονο από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα

Ύμνους για την Μύκονο από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα
Η σχέση και η γνωριμία με τον δήμαρχο Κουκά και πως η ίδια αποκάλυψε την επίσκεψη της στο νησί το καλοκαίρι.Ύμνοι για την Μύκονο

Πριν στεγνώσει «το μελάνι» του κειμένου που γράψαμε για το πόσο μεγάλη σημασία για την Μύκονο έχει η φυσική παρουσία σε μεγάλα γεγονότα και κυρίως για την εμφάνιση στο Ευρωκοινοβούλιο του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά με την αντιπροσωπεία του Δήμου Μυκόνου, μια τοποθέτηση της προέδρου Ρομπέρτα Μέτσολα που κανεις δεν γνώριζε ήρθε να επιβεβαιώσει απόλυτα τα γραφόμενα μας.

Η προσωπική σχέση του Κωνσταντίνου Κουκά με την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου την οποία κράτησε επτασφράγιστο μυστικό ο δήμαρχος όταν το καλοκαίρι όπως αποκάλυψε η ίδια ήρθε στη Μύκονο με τα τέσσερα παιδιά της, ήταν το μεγάλο θέμα στις Βρυξέλλες και ένα δείγμα για το πόσο μεγάλη σημασία έχει για το νησί η εξωστρέφεια όσων το υπηρετούν από θέσεις ευθύνης.

Στο σχετικό βίντεο η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρει για την επίσκεψη της στο νησί με τα τέσσερα παιδιά της.

Ήταν μια ιδιωτική επίσκεψη την οποία ο δήμαρχος γνώριζε αλλά δεν είχε αποκαλύψει τότε, έχτισε όμως στο υψηλότερο επίπεδο «σχέση» με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου τα αποτελέσματα της οποίας τα εισπράτει σήμερα το νησί.

Μια χρυσή ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε ως χώρα κάθε εργαλείο για την εξωστρέφεια και την περαιτέρω τόνωση του Τουρισμού, με κομβικό τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης άρπαξε ο δήμαρχος Κουκάς.

Μεγάλο βάρος σε αυτό το επίπεδο έχει επωμιστεί ο δήμαρχος Μυκόνου και αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Κωνσταντίνος Κουκάς ο οποίος με διαρκείς επαφές σε Ελλάδα και εξωτερικό φαίνεται το πάει άψογα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντήθηκε ο δημαρχος Κουκάς με την Μέτσολα καθώς σε  ταξίδι του στη Γαλλία, μετά από σειρά επαφών, είχε ενδιαφέρον τετ α τετ με τη νέα πρόεδρο τότε  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Μάλτα, η όποια έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και τη Μύκονο από εκείνη την περίοδο  , με τον δήμαρχο να της απευθύνει πρόσκληση να επισκεφτεί το νησί και τελικά ινγκογνιτο να έρχεται το προηγούμενο καλοκαίρι όπως η ίδια αποκάλυψε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.