ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά το 14ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Γυναικών: «Κυκλαδίτισσες και Υγεία: Σύγχρονες Προσεγγίσεις για το Ευ Ζην»

Ξεκινά το 14ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Γυναικών: «Κυκλαδίτισσες και Υγεία: Σύγχρονες Προσεγγίσεις για το Ευ Ζην»

Το 14οΠανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών με τίτλο» Κυκλαδίτισσες και Υγεία: Σύγχρονες Προσεγγίσεις για το Ευ Ζην» σε διοργάνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» και του Συλλόγου Γυναικών Σίφνου «Το Σμάρι» ανοίγει τις εργασίες του την Παρασκευή 21 Απριλίου. Το Συνέδριο φέτος πραγματοποιείται στο νησί της Σίφνου.

Για τη φετινή χρονιά επιλέχθηκε το πάντα επίκαιρο θέμα της Υγείας με επίκεντρο τις σύγχρονες πρακτικές Ευ Ζην. Το Συνέδριο θα επιχειρήσει επίσης να φωτίσει θέματα  όπως η πανδημία, η κρατική και κοινωνική μέριμνα, η μεσογειακή διατροφή και οι ιδιαιτερότητες των Κυκλάδων σε σχέση με τις υγειονομικές παροχές.

Συγκεκριμένα εξετάζονται μεταξύ άλλων θέματα όπως:

  • Σύγχρονες πρακτικές Ευ Ζην και τρόποι προσέγγισής τους στην κυκλαδική πραγματικότητα
  • Η εμπειρία της πανδημίας: ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις και μέτρα αντιμετώπισής τους
  • Παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σύγχρονη ευζωία
  • Χάραξη εθνικών πολιτικών ευζωίας: εκπαίδευση, πρόληψη, κοινωνική μέριμνα
  • Μεσογειακή διατροφή και Αιγιακή κουζίνα ως παράγοντες ευζωίας.

Το Συνέδριο τελεί υπό τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σίφνου και στηρίζεται από Φορείς όπως η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» με έδρα τη Νάουσα Πάρου, αριθμεί πλέον 16 Συλλόγους Γυναικών από 13 νησιά : Αμοργός, Άνδρος, Αντίπαρος, Κέα, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Πάρος, Σέριφος, Σίφνος, Τήνος, Φολέγανδρος και Σύρος με σκοπό τον συντονισμό της δραστηριότητας των Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων και την κοινή εκπροσώπηση τους. Τα Πανκυκλαδικά Συνέδρια Συλλόγων Γυναικών αποτελούν ένα θεσμό για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, με πολυδιάστατες δράσεις, καθώς πέρα από ζητήματα που αφορούν στο γυναικείο φύλο και την καθημερινότητα των γυναικών στις Κυκλάδες, καλύπτουν θέματα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως είναι η Υγεία, με την οποία καταπιάνεται η φετινή διοργάνωση.

Στο  συνέδριο λαμβάνουν μέρος ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων και το τελικό πρόγραμμα καλύπτει πυκνή και ποικίλη θεματολογία γενικού αλλά και ειδικού ενδιαφέροντος και εκτός των άλλων περιλαμβάνει και βιωματικό εργαστήρι που θα κάνει πιο διαδραστική και ενεργή τη συμμετοχή των Συνέδρων σε αυτό! Στο πλαίσιο του Συνεδρίου επιπλέον θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στη μαία Βασιλική Χατζαστέρη-Σουλιώτη.

Επισημαίνουμε ότι το Συνέδριο στη Σίφνο είχε αρχικά προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2020 όταν λόγω της έξαρσης της πανδημίας είχε αναβληθεί όπως εξάλλου κάθε άλλη κοινωνική δράση τότε. Φέτος το «Σμάρι» πρότεινε και ανέλαβε με προθυμία να φιλοξενήσει το αναβληθέν Συνέδριο στο όμορφο νησί της Σίφνου και ευελπιστούμε να έχει ανάλογη επιτυχία με εκείνη των προηγούμενων διοργανώσεων!

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.