ΤΟΠΙΚΑ

Ξανά στο «σφυρί» δυο ακίνητα του Εμφιετζόγλου στη Μύκονο

Ξανά στο «σφυρί» δυο ακίνητα του Εμφιετζόγλου στη Μύκονο
Βίλα Εμφιετζόγλου στη Μύκονο
Την επανεμφάνισή τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έκαναν οι δύο κατοικίες της οικογένειας Εμφιετζόγλου στη Μύκονο. Ο προηγούμενος πλειστηριασμός για τα δύο ακίνητα είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο η διαδικασία τέθηκε σε αναστολή.

Σύμφωνα με το capital, η οικογένεια Εμφιετζόγλου, έχει βρεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αλλάξει χέρια, το ακίνητο-κατοικία της κόρης του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, Μελίνας, στην Κηφισιά, που κατακυρώθηκε με ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης, στα 2,9 εκατ. ευρώ, αλλά και το ακίνητο της εταιρείας “Ελληνικά Σωληνουργεία”, μια έκταση 450 στρεμμάτων περίπου στη θέση Γλύφα Δροσιάς κοντά στη Χαλκίδα, που κατακυρώθηκε και αυτή με ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης, στα 5,510 εκατ. ευρώ.

Το “σφυρί”

Ο νέος πλειστηριασμός για τις δύο κατοικίες στη Μύκονο, που ανήκαν στη σύζυγο του γνωστού επιχειρηματία, έχει προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου 2023, έχει επισπεύδουσα την Cepal, ενώ η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς ξεπερνά το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

Το ακριβότερο από τα δύο ακίνητα είναι ένα αγροτεμάχιο, εκτός σχεδίου πόλης, συνολικής έκτασης 6.272,71 τ.μ., το οποίο εντοπίζεται στην περιοχή Αγράρι. Σε αυτό έχει κατασκευαστεί με άδεια που εκδόθηκε του 1989, μια διώροφη οικοδομή, η οποία αποτελείται στο ισόγειο από living room, κουζίνα, καθιστικό, δωμάτιο ύπνου, δύο λουτρά και βεράντες συνολικού εμβαδού 185,63 τ.μ. και στον πρώτο όροφο, από δύο ξενώνες, λουτρό και εξώστη εμβαδού 63,25 τ.μ.. Να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,524 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο ακίνητο, το οποίο βρίσκεται σε διπλανή απόσταση, περιλαμβάνει ένα
αγροτεμάχιο, άρτιο και οικοδομήσιμο, στην ίδια θέση, το οποίο έχει συνολική επιφάνεια 4.790,14 τ.μ. και στο οποίο έχει ανεγερθεί, επίσης με οικοδομική άδεια του 1989, μια ισόγεια κατοικία, η οποία αποτελείται από living room, κουζίνα, γραφείο, δωμάτιο ύπνου, λουτρό και βεράντες και έχει συνολικό εμβαδό 214,54 τ.μ. ενώ επιπλέον έχει κατασκευαστεί και ένας μικρός ναός. Σε αυτή την περίπτωση, η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στα 1,516 εκατ. ευρώ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.