ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Βρούτσης: Αυξημένη η εγκληματικότητα σε Σαντορίνη και Μύκονο

Βρούτσης: Αυξημένη η εγκληματικότητα σε Σαντορίνη και Μύκονο
Είναι αδιανόητο, τα δυο δημοφιλέστερα νησιά των Κυκλάδων να αντιμετωπίζονται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο

Αναφορά για το ζήτημα υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων σε Σαντορίνη και Μύκονο κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τα νησιά Σαντορίνη και Μύκονο του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατατέθηκε ως αναφορά το κοινό έγγραφο των Δημάρχων Θήρας κ. Αναστάσιου-Νικόλαου Ζώρζου και Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά (α.π.7194/31-07-2018), στο οποίο κάνουν δραματική έκκληση για την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης των Α.Τ. Θήρας και Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο τους οι Δήμαρχοι των δυο νησιών εκφράζουν την αγωνία, την έντονη ανησυχία και την ανασφάλεια των κατοίκων, καθώς η υποστελέχωση των Α.Τ. Θήρας και Μυκόνου έχει προκαλέσει σειρά σοβαρών προβλημάτων (παραεμπόριο, κλοπές, ασφάλεια, φύλαξη, ρύθμιση κυκλοφορίας), και μάλιστα εν μέσω θερινής περιόδου, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η αστυνόμευση και στα δυο νησιά.

Υπογραμμίζεται ότι η Σαντορίνη και η Μύκονος, αποτελούν την κορωνίδα του Ελληνικού Τουρισμού παγκοσμίως. Ως εκ τούτου, κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός τους πολλαπλασιάζεται, με αποτέλεσμα τα κρούσματα εγκληματικότητας, κλοπών και παραεμπορίου να αυξάνονται σημαντικά! Συνεπώς, η ανάγκη αστυνόμευσης και φύλαξης κρίνεται επιβεβλημένη.

Είναι αδιανόητο, τα δυο δημοφιλέστερα νησιά των Κυκλάδων να αντιμετωπίζονται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Και όλα αυτά καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να “κωφεύει” στα επανειλημμένα αιτήματά τους για βοήθεια, ενώ δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα, που με δική της ευθύνη προκάλεσε, σε μια χώρα που κάθε μέρα καταρρέει.

Δυστυχώς, με ανερμάτιστες πολιτικές “μεγάλα” ψέματα και “καλές προθέσεις” τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας δεν λύνονται.

Με το έγγραφό τους οι Δήμοι Θήρας και Μυκόνου κάνουν δραματική έκκληση προς την πολιτεία και ζητούν –για μια φορά ακόμη- την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επείγουσας στελέχωσης των Α.Τ. Θήρας και Μυκόνου, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της αστυνόμευσης των δυο πιο τουριστικών νησιών της χώρας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.