ΤΟΠΙΚΑ

Βρούτσης: Από τον πρωθυπουργό οι ανακοινώσεις για τουρισμό – Τον Ιούνιο οι αυξήσεις στις επικουρικές

Βρούτσης: Από τον πρωθυπουργό οι ανακοινώσεις για τουρισμό – Τον Ιούνιο οι αυξήσεις στις επικουρικές

Ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης για τους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τόνισε σε συνέντευξη του στο CNN Greece ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης,επισημαίνοντας, παράλληλα, πως μελετάται η αύξηση στο κονδύλι για τον κοινωνικό τουρισμό. Επίσης, ο υπουργός επεσήμανε πως η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και με σχέδιο για τη στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού, ενώ τόνισε πως βασικός στόχος από εδώ και στο εξής είναι να διασφαλιστούν όσο είναι δυνατόν οι θέσεις εργασίας.

«Η Ελλάδα αποτελεί το θετικό παράδειγμα σε διεθνές επίπεδο στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά κινήθηκε γρήγορα και στα υπόλοιπα θέματα που απορρέουν από τον κορωνοϊό, την κοινωνία, την οικονομία, την απασχόληση. Δεν μείναμε αδρανείς, κινηθήκαμε γρήγορα και αποτελεσματικά και μαζί με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, και πάντα σε συντονισμό με τον πρωθυπουργό, λάβαμε μέτρα που αποτέλεσαν ασπίδα προστασίας για εργαζόμενους και επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως οι αυξήσεις θα δοθούν τον Ιούνιο. Πρόκειται για αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις περίπου 250.000 συνταξιούχων, οι οποίοι είχαν υποστεί μειώσεις από τον νόμο Κατρούγκαλο.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και εφόσον καταβληθούν τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων και των επικουρικών από την 1η Οκτωβρίου 2019 στους εκατοντάδες-χιλιάδες συνταξιούχους, η καταβολή θα γίνει εφάπαξ, αυτόματα και συνολικά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.