ΤΟΠΙΚΑ

Βροντερό μήνυμα έστειλαν Κυνηγοί και Ψαράδες στην Σύρο

Βροντερό μήνυμα έστειλαν Κυνηγοί και Ψαράδες στην Σύρο
Ψαράδες και κυνηγοί του νησιού, ζητούν την άρση του μέτρου της απαγόρευσης του ψαρέματος και του κυνηγιού

Σε συμβολική διαμαρτυρία  προχώρησαν το πρωί της Κυριακής ερασιτέχνες ψαράδες και κυνηγοί του νησιού, που ζητούν την άρση του μέτρου της απαγόρευσης του ψαρέματος και του κυνηγιού, λόγω της πανδημίας.Ψαράδες και κυνηγοί του νησιού, ζητούν την άρση του μέτρου της απαγόρευσης του ψαρέματος και του κυνηγιού, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους.

Λίγο μετά τις 11.00 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μιαούλη στην Σύρο, περισσότεροι από 350 ψαράδες και κυνηγοί, υπό την διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας και του Λιμενικού, προκειμένου να αποτρέψουν φαινόμενα συνωστισμού, που τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς κυνηγοί και ψαράδες τήρησαν τα μέτρα στέλνοντας και ένα δεύτερο μήνυμα στην Κυβέρνηση.

Έπειτα, περπάτησαν μαζί με τα σκυλιά τους στο κέντρο της Ερμούπολης, κατευθύνθηκαν στο λιμάνι, ενώ στάθηκαν έξω από το Λιμεναρχείο της Σύρου και τα κεντρικά γραφεία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, λίγο πριν καταλήξουν ξανά στην Πλατεία Μιαούλη.

Όπως δηλώνουν από την αρχή του lockdown δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τον λόγο απαγόρευσης μιας μοναχικής δραστηριότητας στην ύπαιθρο. Πόσο μάλιστα τώρα που ξεκινά να λειτουργεί σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων και του εμπορίου.

«Επιτρέπεται να πας στη θάλασσα σε μια παραλία κοντά στο σπίτι σου και να κάνεις μπάνιο, αλλά εάν βγάλεις ένα καλάμι, τρως πρόστιμο. Είναι λογικό αυτό;». «Εάν είναι δύο φίλοι σε μια βάρκα στα ανοιχτά΄, ή στο βουνό μακριά από όλο τον κόσμο, πώς δημιουργούν κίνδυνο διάδοσης του ιού;». Με αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα κυριάρχησαν στη σημερινή διαμαρτυρία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αξίζει να αναφερθεί οτι το Cyclades24.gr, ήταν το μοναδικό ΜΜΕ που είχε φυσική παρουσία και οι δημοσιογράφοι του κάλυψαν ζωντανά και τις δύο διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα τόσο σε Σύρο όσο και στη Νάξο. 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.