ΤΟΠΙΚΑ

Virtuoso: Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς των Αμερικανών για ταξίδια πολυτελείας – Ποιες μορφές τουρισμού ευνοούνται

Virtuoso: Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς των Αμερικανών για ταξίδια πολυτελείας – Ποιες μορφές τουρισμού ευνοούνται

H Eλλάδα είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στον κόσμο για ταξίδια πολυτελείας των Αμερικανών στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με έρευνα προβλέψεων που πραγματοποίησε το δίκτυο πολυτελών διακοπών Virtuoso στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσής του, Wanderlist, στην οποία αποτυπώνονται τα ταξιδιωτικά σχέδια και ο προγραμματισμός διακοπών των Αμερικανών ταξιδιωτών.

Πρώτος προορισμός αναδείχθηκε η Ιταλία, και ακολούθησαν η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Ιρλανδία, η Αυστραλία, η Ισπανία, η Σκωτία, το Μεξικό και η Ισλανδία.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 55% των Αμερικανών δήλωσαν ότι νιώθουν πλέον πιο άνετα να ταξιδέψουν σε ξένη χώρα που απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού. Στους 10 κορυφαίους προορισμούς εξωτερικού των Αμερικανών, οι έξι είναι ευρωπαϊκοί: Ιταλία, Γαλλία, Ην. Βασίλειο, Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

Το 59% των Αμερικανών έκανε κράτηση διακοπών αυτό το καλοκαίρι με το 69% να προτιμά κοντινούς προορισμούς.

Το 2020 τις περισσότερες προτιμήσεις συγκέντρωσαν τα κέντρα αυτοφροντίδας και ευεξίας όμως αυτό το καλοκαίρι «κέρδισαν» τα ταξίδια περιπέτειας.

Οι οικογενειακές διακοπές συνεχίζουν να κυριαρχούν με το ένα τρίτο όσων συμμετείχαν στην έρευνα να αναφέρουν ότι θα κάνουν διακοπές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το 41% σκέφτεται να ταξιδέψει κατά τη διάρκεια του 2021. Είτε έχουν κάνει κράτηση είτε περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες και θα κάνουν κράτηση την τελευταία στιγμή. Το 69% δήλωσε ότι θα κάνει προσωπικές διακοπές και το 25% ότι θα ταξιδέψει για να δει μέλη της οικογένειας. Το 67% προτίθεται να κάνει διεθνή πτήση ενώ οι προορισμοί νησιών και παραλίας (66%) παραμένουν πρώτοι στη λίστα επιθυμιών τους, με την κρουαζιέρα ποταμού και θαλάσσης (46%) να έπεται.

Παράλληλα, οι ταξιδιώτες εμφανίζονται πιο συνειδητοποιημένοι σχετικά με τον αντίκτυπο των ταξιδιών στο περιβάλλον και, ως εκ τούτου, καταγράφεται μια τάση για περισσότερο αειφόρα ταξίδια. Το 82% των ταξιδιωτών αναφέρει ότι η πανδημία τους έκανε να επιθυμούν να ταξιδεύουν πιο υπεύθυνα στο μέλλον, το 78% ότι είναι κάπως έως πολύ σημαντικό να επιλέγουν ταξιδιωτικές εταιρίες με ισχυρή πολιτική αειφορίας και το 70% ότι τα αειφόρα ταξίδια αναβαθμίζουν την εμπειρία διακοπών τους.

Οι ξενοδοχειακές κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση 122% έναντι του 2020, σύμφωνα με τη Virtuoso. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, οι πωλήσεις των ξενοδοχείων επέστρεψαν σε σχετικά κανονικά επίπεδα και διαμορφώθηκαν στο 84% των επιπέδων του μέσου όρου των ετών 2018-2019. Οι κρατήσεις για ξενοδοχεία πόλης παρουσιάζουν αύξηση 233% από τον Ιανουάριο του 2021 και το 71% των ταξιδιωτών προτιμά διακοπές με έμφαση στο φαγητό και το κρασί παρά διακοπές ευεξίας, δηλαδή η τάση που παρατηρήθηκε το 2020.

Πέρυσι, μόλις το 26% των ταξιδιωτών δήλωναν ότι θα έκαναν ταξίδι κρουαζιέρας, ενώ τον Ιούνιο του 2021 ο αριθμός τους αυξήθηκε στο 46%. Οι κρατήσεις κρουαζιέρας παρουσιάζουν αύξηση 20% έναντι του 2020 και οι κρατήσεις για το 2022 ξεπερνούν τα επίπεδα του 2019.

tornosnews.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.