ΤΟΠΙΚΑ

Βερώνης «Άφησαν τις εγκαταστάσεις του βιολογικού να διαλύονται»

Βερώνης «Άφησαν τις εγκαταστάσεις του βιολογικού να διαλύονται»

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΟΓΟΜΑΝΔΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ
Περιλαμβάνει δυο έργα:
1) Το πρώτο έργο κατασκευάστηκε τα έτη 1993-1994 επι Δημαρχείας Χρήστου Βερώνη για επεξεργασία τεσσάρων χιλιάδων κυβικών λυμάτων τη μέρα.
Σε αυτό σήμερα γίνεται επισκευή, αφού το άφησαν να <διαλύεται> δίχως τις απαραίτητες ετήσιες κλπ επισκευές – συντηρήσεις τα τελευταία χρόνια, ακόμη και ως προς τα κτιριακά του.


Μαζί με την επισκευή του, γίνεται και αναβάθμιση με νέα τεχνολογία μεμβρανών διήθησης, ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί εξήμισυ χιλιάδες κυβικά τη μέρα σε περίοδο αιχμής, αντί τέσσερα.
Κόστος επισκευής (από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ) : Τέσσερα εκατομμύρια οκτακόσιες τριάντα χιλιάδες(4.830.000,00) χωρίς το ΦΠΑ, μαζί με τον αγωγό διάθεσης.
2) Το δεύτερο έργο κατασκευάστηκε το 2008 επί Δημαρχείας Χρήστου Βερώνη για ονομαστική παραγωγή άλλων τεσσάρων χιλιάδων κυβικών τη μέρα, στον ίδιο χώρο και κάτω από το προηγούμενο.
Αυτό ήταν σε καλή κατάσταση πριν δυό χρόνια και έτσι σήμερα δεν επισκευάζεται.


3) Με άλλα λόγια όταν θα τελειώσει η σημερινή επισκευή του πρώτου Βιολογικού του 1994, η συνολική δυνατότητα επεξεργασίας σε περίοδο αιχμής θα είναι δεκάμιση , αντί οκτώμιση χιλ. κυβικών τη μέρα.
4) Πως είναι σήμερα η όλη περιοχή του Βιολογικού καθαρισμού?
Θαυμάστε!
Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ο πρώτος βιολογικός καθαρισμός ,όπως επισκευάζεται τώρα.
Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ο υποτιθέμενος νέος βιολογικός καθαρισμός για τον οποίο είχαμε κάνει αναρτήσεις το καλοκαίρι.
Αν προσέξετε, θα διαπιστώσετε ότι οι δεξαμενές αερισμού (παραλληλόγραμμες) που θα έπρεπε να έχουν θολό νερό, είναι γεμάτες λυματολάσπη.
Στο τρίτο βίντεο, το ίδιο συμβαίνει και με τις στρογγυλές δεξαμενές καθίζησης, που δεν θα έπρεπε να έχουν καθόλου λυματολάσπη, και να οδηγείται αυτή στην φιλτρόπρεσσα.


Γιατί συμβαίνουν αυτά?
Διότι η φιλτρόπρεσσα έχει να λειτουργήσει έξι- επτά χρόνια!
Τι γίνεται η λυματολάσπη?
Οδηγείται ανάποδα με αντλίες προς τα πίσω, δηλαδή πάνω στην εσχάρωση , ξανακατεβαίνει κάτω, και πάλι από την αρχή!!!, μέχρις ότου μέρος αυτής κάθε φορά οδηγείται με το υποτιθέμενο καθαρό λύμα στη θάλασσα.
Στο ίδιο βίντεο (τρίτο) φαίνεται επίσης το μικρό δωμάτιο των αντλιών ανακυκλοφορίας. Κοιτάξτε την κατάσταση του, τα χάλια του από το καλοκαίρι μέχρι τώρα!
Στο τέταρτο βίντεο φαίνεται το υποτιθέμενο καθαρό νερό, όπου πριν καταλήξει στη θάλασσα χλωριώνεται (τριτοβάθμιος).
Κοιτάξτε τι πέφτει στη θάλασσα!!!!
Αυτό θα έπρεπε να είναι διαυγές και χλωριωμένο. Κρίμα!
Αναμένουμε τον κ. Κουκά για την καθιερωμένη φωτογραφία της επιθεώρησης!!!

Υ.Γ. Για να μην νομίζουν ορισμένοι ότι τους στοχοποιούμε, όλοι γνωρίζουν ποιος ευθύνεται .
Και σε καμμιά περίπτωση βέβαια δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι, που μόνοι τους, δίχως βοήθεια δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.



 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.