ΤΟΠΙΚΑ

Βαριά πρόστιμα σε επιχειρήσεις της Μυκόνου από το σώμα των ελεγκτών

Βαριά πρόστιμα σε επιχειρήσεις της Μυκόνου από το σώμα των ελεγκτών

Του Κώστα Κατίκου

Ελέγχους σε νησιά που εμφανίζουν υψηλό δείκτη παραβατικότητας ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες, πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι Επιθεωρητές Εργασίας.

Στο επίκεντρο των ελεγκτών βρίσκονται τρία νησιά, η Μύκονος, η Ρόδος και η Κέρκυρα, ενώ σε τακτική βάση πραγματοποιούνται έλεγχοι και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων καθώς και στην Κρήτη.

Στη Ρόδο μάλιστα η δραστηριότητα της Επιθεώρησης Εργασίας είναι αυξημένη ακόμη και στους χειμερινούς μήνες όπου εντοπίζονται εκτεταμένες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε οικοδομοτεχνικές εργασίες, με απασχόληση ανασφάλιστων εργαζομένων.

Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής μόνον στο νησί της Ρόδου φτάνουν τις 500.000 ευρώ για 300 παραβάσεις που αποκαλύφθηκαν κατά τα διάρκεια των ελέγχων.

Στο πρώτο τετράμηνο του 2024, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας έχει ήδη πραγματοποιήσει 25.210 ελέγχους και επιβλήθηκαν 5.582 κυρώσεις για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Το σύνολο των προστίμων που επιβλήθηκαν για τις 5.582 παραβάσεις ανέρχεται στα 14,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελέγχων για το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2024, Το υψηλότερο ποσοστό των παραβάσεων με 29,3% αφορά στη μη τήρηση του πίνακα προσωπικού. Από τις 5.582 παραβάσεις του τετραμήνου οι 1.181 αφορούσαν τη μη τήρηση πίνακα από τις επιχειρήσεις με το προσωπικό που απασχολούν. Τα πρόστιμα για την συγκεκριμένη παράβαση ανήλθαν στα 2.785.140 ευρώ.

πηγη Capital.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.