ΤΟΠΙΚΑ

Τρίτη δόση εμβολίου: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν, οι παρενέργειες

Τρίτη δόση εμβολίου: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν, οι παρενέργειες

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ξεκαθάρισε ποια κατηγορία δεν χρειάζεται να κάνει τρίτη δόση του εμβολίου.

Ανοσοκατεσταλμένοι, υγειονομικοί, τρόφιμοι μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων έχουν πάρει ήδη σειρά για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, έπειτα από σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Υπάρχει όμως μια κατηγορία, στην οποία η Επιτροπή συστήνει να μην προχωρήσει σε τρίτη δόση.

Πρόκειται για τα άτομα που έχουν ήδη νοσήσει και έπειτα έλαβαν μια ή και δύο δόσεις εμβολίου. Αυτό, καθώς σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών, τα άτομα αυτά «θεωρούνται επαρκώς ανοσοποιημένα και δεν χρειάζονται τρίτη δόση».

Οι παρενέργειες τρίτης δόσης

«Συνήθως είναι οι απλές και γνώριμες, όπως ο πόνος και η ερυθρότητα στο σημείο του εμβολιασμού. Γενικότερα χαρακτηρίζονται ηπιότερες οι ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίζονται στην τρίτη δόση του εμβολίου από αυτές που εμφανίστηκαν στην πρώτη και στη δεύτερη δόση».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών, εξαίρεση αποτελεί μία ανεπιθύμητη ενέργεια η οποία είναι συχνότερη στην τρίτη δόση και εμφανίζεται στο 5,2%, η οποία αφορά τη διόγκωση του μασχαλιαίου αδένα στο χέρι στο οποίο έχει πραγματοποιηθεί η τρίτη δόση του εμβολίου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.