ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τριήμερο με μικρή αύξηση της κίνησης στις Κυκλάδες – Πρώτος μεγάλος στόχος το Πάσχα

Τριήμερο με μικρή αύξηση της κίνησης στις Κυκλάδες – Πρώτος μεγάλος στόχος το Πάσχα
Αυξημένη είναι από χθες η επιβατική κίνηση στα λιμάνια των Κυκλάδων λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Αναμφισβήτητα οι καιρικές συνθήκες και η κακοκαιρία λειτούργησαν αποθαρρυντικά για κάποιους που ενδεχομένως να προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν μιας και έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρά χειμωνιάτικο τριήμερο, ενώ το γεγονός ότι για μία ακόμη χρονιά δεν διεξάγονται καρναβαλικές εκδηλώσεις, δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια για υψηλές προσδοκίες.

Σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαν να τεθούν στόχοι επισκεψιμότητας επιπέδου 2019 για το φετινό τριήμερο και αυτό ήταν απολύτως αναμενόμενο. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και οι σχολικές εκδρομές τώρα ξεκινούν (επιτράπηκαν από 1η Μαρτίου) σε μια εκκίνηση η οποία είναι αναμφίβολα «μουδιασμένη».

Πάντως, η κίνηση αυτών των ημερών παρουσιάζει έστω και μικρή αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα κοινά Σαββατοκύριακα στα νησιά με τα πρώτα εξοχικά να ανοίγουν, τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία να υποδέχονται περισσότερους πελάτες και γενικότερα να δημιουργείται η πρώτη οσμή ενόψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου.

Ο πρώτος βασικός στόχος της τουριστικής σαιζόν στα νησιά είναι η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στα τέλη του Απρίλη, όπου μετά από τρία χρόνια θα το γιορτάσουμε υπό συνθήκες κανονικότητας, χωρίς περιορισμούς και με την τουριστική οικονομία να λειτουργεί πλήρως απελευθερωμένη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.