ΤΟΠΙΚΑ

Τουρισμός Πολυτελείας και σκουπίδια πάνε χέρι χέρι στη Σαντορίνη

Τουρισμός Πολυτελείας και σκουπίδια πάνε χέρι χέρι στη Σαντορίνη

Είναι γνωστό το πρόβημα με τα σκουπίδια στην Ελλάδα. Από την μία, ορισμένοι Δήμοι κάνουν μεγάλες προσπάθειες να επιλύσουν το ζήτημα και από την άλλη, αρκετοί σφυρούν αδιάφορα. Πρόκειται για μια συλλογική ευθύνη, η οποία ξεκινάει από τη θέληση του Δημάρχου και καταλήγει στη θέληση των κατοίκων. Όταν όλοι μαζί θέλουν, τότε γίνονται τα θαύματα και στην προκειμένη μειώνονται τα απορρίμματα των δρόμων.

Η Σαντορίνη ως γνωστόν είναι από τις ναυαρχίδες του τουρισμού πολυτελείας στη χώρα μας με πραγματικά υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με άλλα νησιά, και φυσικά αυτό είναι πολύ θετικό για το σύνολο της βιομηχανίας. Γιατί όμως ο Δήμος επιτρέπει την «αμαύρωση του ονόματος της», με βουνά από σκουπίδια στους δρόμους;

Αναρωτιέμαι τι μέλλει να κάνω λοιπόν, όταν πολλοί αναγνώστες μου στέλνουν φωτογραφίες με τα σκουπίδια που κοσμούν το πολύ όμορφο φυσικό τοπίο της Σαντορίνης. Γνωρίζουμε βέβαια ότι το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα νησιά, όπως και σε αρκετα ακόμα το πρόβλημα αυτό θεωρείται λήξαν.

Ο Δημήτρης Παλαιογίαννης, άνθρωπος του τουρισμού, όπως φαίνεται και από το βιογραφικο του* ταξίδεψε πριν λίγες μέρες στη Σαντορίνη και αντίκρισε ένα ρυπαρό θέαμα. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση… όπως λέει και εκείνος  “Με αυτές τις εικόνες δεν δικαιούμαστε να επικοινωνούμε ότι συνολικά ο Ελληνικός τουρισμός είναι συνυφασμένος με τις αρχές του υπεύθυνου και βιώσιμου τουρισμού.”

Οι φωτογραφίες είναι από πάρκινγκ έξω από ΚΕΠ Οιας, σηματοδότηση στην Κόκκινη παραλία, δρόμος για το λιμάνι, είσοδος χωριού Μεγαλοχώρι.

 

 

*Σπούδασε διαχείριση και διοίκηση τουρισμού στο Πανεπιστήμιο του Brighton, και εργάστηκε ως τουριστικός σύμβουλος για νησιά του Νοτίου Αιγαίου τα οποία εκπροσωπούσε στις διεθνείς εκθέσεις και στην συνέχεια οργάνωνε προωθητικές δράσεις μέσω fam/press trips.

Από το 2019 ταξιδεύει σ’ όλη την Ελλάδα δημιουργώντας ένα μοναδικό δίκτυο (zorbabook.com) για την προώθηση εγχειρημάτων & καινοτόμων projects που έχουν μείνει πιστά στη παράδοση και την αυθεντική ταυτότητα του τόπου, παρέχοντας μοναδικές εμπειρίες, με στόχο τη διατήρηση και αναγέννηση της τοπικής & αυθεντικής εμπειρίας μέσω του τουρισμού.

Το 2023 δημιούργησε την ΑΜΚΕ Ευδαιμονία Τουρισμός που έχει σκοπό να συμβάλει στη στρατηγική & υπεύθυνη ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού. Το όραμα είναι ο τουρισμός να αποτελέσει το εργαλείο για την επίτευξη της τοπικής και κοινωνικής ευημερίας μέσα από την υπεύθυνη ολιστική τουριστική συνείδηση και τις καλές πρακτικές, ούτως ώστε να μιλάμε για πρωτοπορία και βιωσιμότητα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.