ΤΟΠΙΚΑ

Τουρισμός – Κυκλάδες: Φόβοι για “μαύρο” Πάσχα λόγω κορονοϊού

Τουρισμός – Κυκλάδες: Φόβοι για “μαύρο” Πάσχα λόγω κορονοϊού

Το πιο δύσκολο Πάσχα των τελευταίων δεκαετιών έχει να διαχειριστεί μπροστά της η Ελλάδα σε επίπεδο τουριστικής δραστηριότητας, εξαιτίας της παγκόσμιας γρίπης του κορονοϊού, ο οποίος τείνει να αποκτήσει τη  μορφή πανδημίας.

Ένα από τα θύματα του κορονοϊου είναι και ο τουρισμός με τα πρώτα σημάδια να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στη χώρα μας και το μέλλον να προβλέπεται δυσοίωνο, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Ο κορονοϊός εμφανίστηκε στην Ελλάδα εδώ και δύο περίπου εβδομάδες και παρά τα εντατικά προληπτικά μέτρα που έχουν παρθεί, κανείς δε μπορεί να προβλέψει το μέγεθος της διάστασης που θα λάβει, αλλά και το χρονικό διάστημα το οποίο θα παραμείνει σε έξαρση στη χώρα μας.

Στον τουριστικό τομέα, οι προβλέψεις είναι απαισιόδοξες για το φετινό Πάσχα το οποίο βρίσκεται μπροστά μας και προμηνύεται ως μια πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος με ραγδαίες επιπτώσεις.

Οι συνέπειες του κορονοϊού χτυπούν απειλητικά την πόρτα του τουρισμού, καθώς ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε όλο τον πλανήτη έχει «παγώσει» την τουριστική αγορά.

Έντονος προβληματισμός στις Κυκλάδες

Οι Κυκλάδες, ένας από τους κατεξοχήν τουριστικούς νομούς της χώρας, ήδη έχει ξεκινήσει να μετρά απώλειες. Καθημερινά ακυρώνονται προκρατήσεις και κρατήσεις, συνέδρια, εκδηλώσεις, επαγγελματικά ταξίδια και ταξίδια αναψυχής. Ήδη έχει ακυρωθεί το σύνολο των σχολικών εκδρομών, γεγονός που αποτελί πλήγμα για την τουριστική οικονομία των νησιών.

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα νησιά με μαζικό τουρισμό και διεθνή αεροδρόμια, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Άλλωστε, το Πάσχα είναι η πρόγευση της τουριστικής περιόδου και οι Κυκλάδες τροφοδοτούνται περισσότερο από εγχώριο τουρισμό και λιγότερο από το επισκέπτες του εξωτερικού.

Νησιά όπως η Σύρος, η Πάρος, η Νάξος, η Τήνος που το Πάσχα παρουσιάζουν έντονη τουριστική δραστηριότητα κυρίως από την παρουσία Ελλήνων επισκεπτών, βρίσκονται σήμερα σε πολύ χαμηλό επίπεδο ζήτησης, ενώ δε λείπουν και οι περιπτώσεις ακυρώσεων.

Ακριβή συμπεράσματα για την εικόνα της φετινής τουριστικής περιόδου του Πάσχα θα μπορούμε να εξάγουμε τις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Ούτως ή άλλως, οι Έλληνες συνηθίζουν να παίρνουν αποφάσεις της τελευταίας στιγμής για τις διακοπές τους.

Για την ώρα, τα μηνύματα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα και οι προβλέψεις για «μαύρο» Πάσχα είναι λογικό να κάνουν όλο και περισσότερο αισθητή την εμφάνισή τους.

πηγη Cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.