ΤΟΠΙΚΑ

Τουρισμός: Η μεγάλη πρεμιέρα της Ελλάδας – Περισσότερες από 150 οι διεθνείς πτήσεις σήμερα

Τουρισμός: Η μεγάλη πρεμιέρα της Ελλάδας – Περισσότερες από 150 οι διεθνείς πτήσεις σήμερα

Υποδοχή με λύρες στην Κρήτη – Με περισσότερες από 100 διεθνείς πτήσεις η «πρεμιέρα» των περιφερειακών αεροδρομίων – Σε ποιες χώρες εκτός ΕΕ δόθηκε το «πράσινο φως» – Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων – Στρατηγική συμφωνία με την TUI με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Η πρώτη ημέρα του Ιουλίου σηματοδοτεί και την επιστροφή στη νέα κανονικότητα όσον αφορά τον τουρισμό στην Ελλάδα. Νέα, διότι η πανδημία όχι απλά δεν έχει υποχωρήσει παγκοσμίως, αλλά αντιθέτως εμφανίζει σημάδια έξαρσης. Κανονικότητα, καθώς η Ελλάδα ανοίγει, συμμορφούμενη με την ευρωπαϊκή απόφαση, σε μία προσπάθεια ανάκαμψης του τουρισμού και διάσωσης της ήδη πληγωμένης ελληνικής οικονομίας.

Ως εφαλτήριο επανεκκίνησης λειτουργεί και η πληθώρα των θετικών δημοσιευμάτων διεθνώς για την Ελλάδα και τις επιδόσεις της στην πανδημία. Άρθρο των Financial Times εμφάνισε την χώρα μας ως τον προορισμό με τη μεγαλύτερη αύξηση στον κόσμο σε αναζητήσεις κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων.

Με λύρες υποδέχτηκαν τους τουρίστες οι Κρητικοί

Με μουσική υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες στην Κρήτη. Δύο πυροσβεστικά οχήματα περίμεναν αεροπλάνο από την Γερμανία ενώ έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” υπήρχαν λύρες που υπό τους ήχους της κρητικής μουσικής υποδέχονταν τους επιβάτες της πτήσης. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης  Κυριάκο Κώτσογλου.

Πρώτη άφιξη αεροδρόμιο Ηρακλείου 1/7/2020
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.