ΤΟΠΙΚΑ

Τουλάχιστον 41 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης -Πολάκης: Μην ανησυχείτε

Τουλάχιστον 41 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης -Πολάκης: Μην ανησυχείτε

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης.

Πληροφορίες του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι περισσότεροι από 150 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν εμβολιαστεί και ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Τη Δευτέρα, μια γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στη Λαμία. Η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στην πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε βαριά κατάσταση. Οπως αναφέρει το Lamia Report πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα θανάτου από τον ιό στην πόλη.

Στη Λαμία υπάρχουν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης και οι ασθενείς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ. Δύο εξ αυτών παραμένουν εκεί από την προπερασμένη εβδομάδα.

Καταγγελία-σοκ: Νοσοκομειακοί γιατροί λένε σε ασθενείς να μην εμβολιαστούν για τη γρίπη

Την ίδια ώρα, σοκάρει η καταγγελία του υποδιοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ότι νοσοκομειακοί γιατροί στο νησί αποτρέπουν ασθενείς από τον εμβολιασμό για τη γρίπη, τη στιγμή που καταγράφονται απανωτά κρούσματα σε σχολεία.

Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV δήλωσε ότι υπάρχουν γιατροί νοσοκομείων που όχι μόνο δεν εμβολιάζονται οι ίδιοι αλλά «αποτρέπουν ή δεν συστήνουν τον εμβολιασμό σε ευπαθείς ομάδες. Δυστυχώς έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας τέτοια περιστατικά». «Αυτοί οι συνάδελφοί είτε είναι επικίνδυνα αδαείς και άσχετοι, ή ασυνείδητοι. Σε κάθε περίπτωση, είναι επικίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων», συμπλήρωσε ο υποδιοικητής της ΥΠΕ Κρήτης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.