ΤΟΠΙΚΑ

Τούρκοι διακινητές μετέφεραν στη Μύκονο με θαλαμηγό μετανάστες – Συνελήφθησαν ανοιχτά της Πάτμου

Τούρκοι διακινητές μετέφεραν στη Μύκονο με θαλαμηγό μετανάστες – Συνελήφθησαν ανοιχτά της Πάτμου

Ένα ακόμη περιστατικό με διακίνηση μεταναστών από τις αρχές της Τουρκίας στη χώρα μας βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά, οι Τούρκοι διακινητές έφτασαν με θαλαμηγό μέχρι τη Μύκονο και συνελήφθησαν ανοιχτά της Πάτμου.

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη (28/05) από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στις 25 Μαΐου, θαλαμηγός με σημαία Τουρκίας έμεινε ακυβέρνητη ανοιχτά της Πάτμου και διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε μπει παράνομα στην ελληνική επικράτεια, δίχως τα προβλεπόμενα έγγραφα.

Σημειώνεται πως οι δύο Τούρκοι που επέβαιναν στη θαλαμηγό συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι μία ημέρα πριν, στις 24 Μαΐου, η θαλαμηγός είχε καταπλεύσει στον όρμο Όρνο της Μυκόνου, και με τη χρήση βοηθητικού σκάφους (tender) αποβίβασε μετανάστες.

Την επομένη, η θαλαμηγός απέπλευσε από τη Μύκονο και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εντοπίστηκε ακυβέρνητη, βορειοδυτικά της Πάτμου.

Το σκάφος έχει κατασχεθεί από το Λιμεναρχείο Πάτμου και οι αρχές διερευνούν τη δράση των δύο Τούρκων συλληφθέντων και ενδεχόμενη συνεργασία τους με άλλα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.