ΤΟΠΙΚΑ

Τοποθετήθηκε σύστημα ηχητικής εγκατάστασης στις εκκλησίες των κοιμητηρίων

Τοποθετήθηκε σύστημα ηχητικής εγκατάστασης στις εκκλησίες των κοιμητηρίων
Άλλη μια ουσιαστική πρωτοβουλία που αλλάζει την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού

Οι συνθήκες που δημιούργησαν η πανδημία και ο  Κορονοιος  άλλαξαν και τα δεδομένα στις κοιμητήριες ακολουθίες που  γίνονται στις εκκλησίες των δυο κοιμητηρίων του νησιού

Οι εκκλησίες  είναι μικρές με αποτέλεσμα σχεδόν όλος ο κόσμος να βρίσκεται  στους προαύλιους χώρους καθώς θα πρέπει να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού.

Να περιορίζονται οι επαφές των πιστών με την ακολουθία αλλά και μεστές πραγματικά ομιλίες των σεβαστών ιερέων του νησιού να βρίσκουν ακροατήριο.

Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη από όλους τους φορείς και με την σύμφωνη γνώμη του τον δημάρχου και των ιερέων αποφασίστηκε να τοποθετηθεί  ηχοσύστημα για την ακρόαση των λειτουργιών.

Ως υπεύθυνος για τα κοιμητήρια ο Φραντζέσκος Βιγλιάρης  έτρεξε τις διαδικασίες στον Δήμο με αποτέλεσμα ένα ακόμη σημαντικό έργο ουσιαστικής σημασίας  έγινε πράξη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Βιγλιάρης:

« Θα ήθελα να ενημερώσω  ότι μέχρι τέλος ΙΟΥΝΙΟΥ θα έχει γίνει αντίστοιχη κίνηση  εγκατάστασης ηχητικού συστήματος στην εκκλησία στο κοιμητήριο Άνω Μεράς.

Είναι κάτι που ο πατέρας Αλεξιος και ολοι οι κάτοικοι Άνω Μεράς το επιθυμούν.

Για ακόμη μια φορά αυτό που μας δίνει δύναμη να  δουλεύουμε και να ακούμε την κοινωνία είναι το κοινό καλό και το συμφέρον των Μυκονιατών για να  προσπαθούμε καθημερινά.Συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά.Ποτέ πίσω…»


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.