ΤΟΠΙΚΑ

Το βραβείο Bravo Sustainability Award 2018 πήρε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το βραβείο Bravo Sustainability Award 2018 πήρε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην εκδήλωση Απονομής των Τιμητικών Διακρίσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης «Bravo 2018: Συνεργαζόμαστε για την ΕΛΛΑΔΑ του ΑΥΡΙΟ» στις 11 Δεκεμβρίου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Διά Βίου Μάθησης, Χαρούλα Γιασιράνη παρέλαβε, συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο και Πρόεδρο της ΦΥΤΩΡΙΟ Α.Ε. Μιχάλη Μπαριανάκη και τον Διευθυντή του Φυτωρίου Νίκο Ρένεση, το βραβείο Bravo 2018 για την δράση «Κηπουροί του Αιγαίου» που πραγματοποίησε το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Περιφερειακό Φυτώριο στο πλαίσιο του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

 

Η εν λόγω δράση, που διακρίθηκε στον Πυλώνα «Bravo Society», συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στις 87 υποψηφιότητες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία μέσα από τη διαδικασία Διαλόγου του Θεσμού, με την συμμετοχή 9.250 Ενεργών Πολιτών και 130 Κοινωνικών Εταίρων που συμμετείχαν στις Επιτροπές Αξιολόγησης.

 

Ο Θεσμός Bravo, που εδώ και 9 χρόνια υλοποιείται από το QualityNet Foundation, αναπτύσσει έναν ετήσιο κοινωνικό διάλογο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι Επιχειρήσεις, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Κοινωνία Πολιτών. Όλοι οι οργανισμοί που συμμετέχουν στο BRAVO αποτελούν τους «Πρεσβευτές Βιώσιμης Ανάπτυξης», μίας φιλοσοφίας που υποστηρίζει ένα βιώσιμο μέλλον, και οι οποίοι με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.

 

Η αξιολόγηση έγινε από Επιστημονική Επιτροπή, από 130 κοινωνικούς εταίρους και 9.250 ενεργούς πολίτες ενώ το επίπεδο των συνολικά 246 υποψήφιων δράσεων ήταν πολύ υψηλό και κατά συνέπεια ο ανταγωνισμός πάρα πολύ μεγάλος σε όλες τις κατηγορίες.  Οι πρωτοβουλίες των Επιχειρήσεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών που συμμετείχαν και αναδείχθηκαν φέτος στον Κοινωνικό  Διάλογο BRAVO αναπτύχθηκαν σε Εθνικό επίπεδο, υπογραμμίζουν την σημασία της συνεργασίας και της σύμπραξης όλων των ενεργών πυρήνων της Ελληνικής κοινωνίας με στόχο την δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

 

Η διάκριση με την απονομή του βραβείου για 2ησυνεχή χρονιά αποτυπώνει την σταθερή προσήλωση και πολιτική βούληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην υλοποίηση δράσεων για την βιώσιμη ανάπτυξη, οι οποίες συνδέονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και την κατατάσσει στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους θεσμικούς φορείς, ΟΤΑ, Ακαδημαϊκή κοινότητα, επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών της χώρας.

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.