ΤΟΠΙΚΑ

Το σχέδιο για τα νησιά και τα ξενοδοχεία καραντίνας

Το σχέδιο για τα νησιά και τα ξενοδοχεία καραντίνας

Τι θα συμβεί εάν σε κάποιο νησί εν μέσω τουριστικής σεζόν  έχουμε αύξηση των κρουσμάτων; Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, τροποποιώντας και βελτιώνοντας τα περσινά πρωτόκολλα, καθώς πλέον η γνώση και τα όπλα σε σχέση με το 2020 είναι πολύ περισσότερα.

Το πρώτο και βασικότερο όπλο – πλην βεβαίως των εμβολίων που είναι αποτελεί το νο1 – είναι τα self και τα rapid tests. Πέρυσι δεν διαθέταμε το συγκεκριμένο όπλο καθώς υπήρχαν μόνο τα μοριακά tests με αποτέλεσμα όταν κάποιο έβγαινε θετικό, ο φορέας να έχει ήδη γυρίσει για περίπου 3 μέρες σε όλο τον νησί ίσως και σε περισσότερα.

Ο βασικός λοιπόν σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι σε πρώτη φάση τα δειγματοληπτικά rapid tests στα οποία ένα παρατηρηθεί άνοδος θα υπάρξει άμεση προμήθεια self tests για όλο τον πληθυσμό του νησιού ώστε να υπάρξει στεγανοποίηση των κρουσμάτων. Με αυτό τον τρόπο εικάζεται πως θα αποφευχθούν ακραία μέτρα περιορισμού που θα βάλουν τέλος στην ομαλή λειτουργία της τουριστικής σεζόν του νησιού.

Τα μέτρα
Εάν πάντως η έξαρση στο νησί συνεχιστεί και περάσει από το πράσινο στο πορτοκαλί, τότε θα ενεργοποιηθούν όλα τα γνωστά και προβλεπόμενα μέτρα για τις πορτοκαλί περιοχές. Ενδεικτικά θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 12 , θα αυξηθούν και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται και θα απαγορευτούν οι μαζικές συγκεντρώσεις. Στόχος να αποφευχθεί πάση θυσία να περάσει η περιοχή στο κόκκινο, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να εφαρμοστεί ολικό lockdown, κάτι σχεδόν αδύνατον με τουρίστες πάνω στο νησί, που δεν είναι αποτελεί μόνιμη κατοικία τους.

Ξενοδοχεία καραντίνας

Την ίδια ώρα υπάρχει ήδη σχέδιο για ξενοδοχεία καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το MR σίγουρα θα δούμε τέτοια ξενοδοχεία στο Ηράκλειο, τα Χανιά, την Σαντορίνη, την Μύκονο, την Κέρκυρα, την Ρόδο και την Κω.

Επίσης υπάρχει σχέδιο για αύξηση των υγειονομικών που θα βρίσκονται όλο το καλοκαίρι στα νησιά, παρά το γεγονός πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν ήδη αυξηθεί κατά 2.600. Με την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν αναλυτικά σήμερα το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου εικάζουν πως το καλοκαίρι θα κυλήσει πολύ καλύτερα από πέρυσι και, όπως είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στην Bild «ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι».

Πηγή moneyreview.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.