ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΠΙΚΑ

Το ρεβεγιόν της εποχής Covid – Τι πρέπει να κάνουμε ως επισκέπτες και τι ως οικοδεσπότες

Το ρεβεγιόν της εποχής Covid – Τι πρέπει να κάνουμε ως επισκέπτες και τι ως οικοδεσπότες

Τα ταξίδια μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα εξάπλωσης της λοίμωξης COVID-19. Το CDC συνεχίζει να συστήνει την αναβολή των ταξιδιών και τη διαμονή στο σπίτι, καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους.

Εάν σκέφτεστε να ταξιδέψετε για τις χειμερινές διακοπές, ακολουθούν μερικές σημαντικές ερωτήσεις για να θέσετε εκ των προτέρων στον εαυτό σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Αυτές οι ερωτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για εσάς και την οικογένειά σας.

Έχει κάποιος στο νοικοκυριό σας ή κάποιος που σας επισκέπτεται αυξημένο κίνδυνο να νοσήσει σοβαρά από COVID-19;

Τα κρούσματα είναι υψηλά ή αυξάνονται στην κοινότητά σας ή στον προορισμό σας; Όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα στην κοινότητά σας ή στον προορισμό σας, τόσο πιθανότερο είναι να μολυνθείτε και να μεταδώσετε τον SARS-CoV-2 ως αποτέλεσμα του ταξιδιού σας από το ένα μέρος στο άλλο. Ελέγξτε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας για τον αριθμό των κρουσμάτων ανά περιοχή.

Τα νοσοκομεία στην κοινότητά σας ή στον προορισμό σας νοσηλεύουν πολλούς ασθενείς με COVID-19; Για να το μάθετε, ελέγξτε τους ιστότοπους του δημοσίου και του τοπικού τμήματος δημόσιας υγείας.

Υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην κοινότητά σας ή στον προορισμό σας; Ελέγξτε τις πολιτειακές και τοπικές απαιτήσεις πριν ταξιδέψετε.

Κατά τη διάρκεια των 14 ημερών πριν από το ταξίδι σας, εσείς ή αυτοί που επισκέπτεστε έχουν στενή επαφή με άτομα με τα οποία δεν ζουν μαζί;

Τα σχέδιά σας περιλαμβάνουν ταξίδια με λεωφορείο, τρένο ή αεροπλάνο, κάτι που μπορεί να κάνει δύσκολη τη διατήρηση απόστασης των 2 μέτρων;

Ταξιδεύετε με άτομα που δεν ζουν μαζί σας;

Εάν η απάντηση σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις είναι “ναι”, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε άλλα σχέδια, όπως η ψηφιακή συγκέντρωση ή η καθυστέρηση/αναβολή του ταξιδιού σας.

Εάν οι απαντήσεις σας είναι “όχι” και αποφασίσετε να ταξιδέψετε, φροντίστε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους από τον ιό:

Ελέγξτε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς πριν μεταβείτε στον προορισμό.

Ελέγξτε τις οδηγίες εσωτερικού ταξιδιού των υγειονομικών αρχών και σκεφτείτε να κάνετε τεστ για τον ιό πριν και μετά το ταξίδι σας.

Πριν ταξιδέψετε, κάντε εμβόλιο για τον ιό της γρίπης.

Να φοράτε πάντα μάσκα σε δημόσιους χώρους, όταν χρησιμοποιείτε δημόσιες συγκοινωνίες και όταν βρίσκεστε κοντά σε άτομα με τα οποία δεν ζείτε μαζί.

Φορέστε τη μάσκα σας σωστά πάνω από τη μύτη και το στόμα σας, ασφαλίστε την κάτω από το πηγούνι σας και βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει άνετα στις πλευρές του προσώπου σας.

Πλένετε τα χέρια σας συχνά ή χρησιμοποιείτε απολυμαντικό χεριών με τουλάχιστον 60% αλκοόλ.

Αποφύγετε να αγγίξετε τη μάσκα, τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας.

Μείνετε τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά από οποιονδήποτε δεν ζει μαζί σας.

Προμηθευτείτε επιπλέον προμήθειες, όπως μάσκες και απολυμαντικά χεριών.

Εάν οδηγείτε, συσκευάστε το φαγητό σας και περιορίστε τις στάσεις.

Μάθετε πότε πρέπει να καθυστερήσετε το ταξίδι σας.

xristougenna
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.