ΤΟΠΙΚΑ

Το Πάσχα φέτος από την τηλεόραση

Το Πάσχα φέτος από την τηλεόραση

Δύο μέτρα εξετάζει το υπουργείο Παιδείας για την Εκκλησία και τη Θεία Λειτουργία ενόψει Πάσχα λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό των δραστικών απαγορεύσεων.

Καθώς θεωρείται δεδομένο ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να πλήττεται από την πανδημία τον Απρίλιο, η Εκκλησία και η κυβέρνηση μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνονται οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία πιστών και να ισχύει η διαδικτυακή και τηλεοπτική μετάδοση των ακολουθιών.

Η Εκκλησία της Ελλάδος ενόψει των γιορτών του Πάσχα και προφανώς υπό τον φόβο αυστηρότερων περιορισμών θέλει να κατοχυρώσει από την Πολιτεία να επιτραπεί στους κληρικούς να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά αλλά κεκλεισμένων των θυρών, όπως αναφέρει σε επιστολή που έστειλε προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο δε συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες, είναι η εξαίρεση της δυνατότητας ατομικής προσευχής στους πολίτες τη Μεγάλη Εβδομάδα, ακόμη κι αν εξακολουθούν να ισχύουν απαγορεύσεις και αυστηρά μέτρα για τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Η έννοια του «ανοιχτού ναού για ατομική προσευχή» σημαίνει ότι ο πιστός εισέρχεται στην Εκκλησία, ανάβει ένα κερί, κάνει την προσευχή του και αποχωρεί, αλλά θεωρείται αδύνατον να ελεγχθεί το συγκεκριμένο μέτρο και να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ για την αναστολή των λειτουργιών λήγει αυτή την Κυριακή 30 Μαρτίου και αναμένεται να πάρει νέα παράταση.

Τέλος, με ματαίωση απειλεί η πανδημία του κορωνοϊού και την καθιερωμένη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανήμερα το Μεγάλο Σάββατο με τιμές αρχηγού κράτους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.