ΤΟΠΙΚΑ

Το Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος Μυκόνου για τα σοβαρά θέματα του νησιού

Το Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος Μυκόνου για τα σοβαρά θέματα του νησιού

Το Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος Μυκόνου (ΠΑΠΕΜ) φιλοδοξεί να αναδείξει , και όχι να καταγγείλει τα περιβαλλοντικά ζητήματα του νησιού που έχουν μια ευρύτερη κοινωνική διάσταση και μέσα από διάλογο και συνεργασία να βοηθήσει στην αντιμετώπισή τους: Ποιότητα υδάτων, καθαριότητα, αυθαίρετη δόμηση, κυκλοφοριακή συμφόρηση, ποιότητα ζωής κατοίκων, ορισμένα από τα πιο σημαντικά.
Πρώτο βήμα για την ανάδειξη ενός περιβαλλοντικού ζητήματος είναι η καταπολέμηση του ίδιου του φόβου για την ανάδειξή του , αυτού του φόβου που «κρύβει τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι» ή οδηγεί στην ανώνυμη καταγγελία και τελικά αποτελεί τροχοπέδη στην αντιμετώπισή του.
Κανείς δεν επιθυμεί να φρενάρει την πρόοδο και ευημερία του νησιού μας, όμως η συντεταγμένη μέτρηση και η επιστημονική γνώση για τις πτυχές και τις παραμέτρους ενός περιβαλλοντικού προβλήματος οδηγεί στην αντιμετώπισή του και μεσοπρόθεσμα μέσω της λήψης κατάλληλων μέτρων, στην προστασία της ίδιας της ανάπτυξης, της ίδιας της κοινωνίας.
Επιστημονικά εργαλεία υπάρχουν και λέγονται «δείκτες αειφορικής ανάπτυξης», με την Αειφορική (Βιώσιμη) Ανάπτυξη να αποτελεί έναν παγκόσμιο στόχο , καθώς μια κοινωνία πρέπει να φροντίζει για παραγωγή ευημερίας χωρίς να αφήνει το περιβάλλον να καταρρεύσει καθώς θα καταρρεύσει και η ίδια.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.