ΤΟΠΙΚΑ

Το Mykonos Running Festival έρχεται στο νησί

Το Mykonos Running Festival έρχεται στο νησί

Το Mykonos Running Festival αποτελεί πλέον τη νέα δρομική και όχι μόνο, αθλητική πραγματικότητα. Από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου η νέα διοργάνωση θα αποτελεί για τους συμμετέχοντες δρομείς μία ξεχωριστή αγωνιστική εμπειρία που με βασικό άξονα τον αθλητισμό υγείας και τη συμμετοχή τους σε κάποιον από τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, θα παρέχει την ευκαιρία για ποιοτικό τουρισμό και συγχρόνως τη συμμετοχή τους στο πλούσιο πρόγραμμα των παραλλήλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης κοινωνικού, ψυχαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.
Η διοργάνωση απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των αθλουμένων και όλες τις ηλικίες.

Πρωταθλητές-τριες, δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης και δρομείς με αναπηρίες, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη νέα μεγάλη αθλητική και κοινωνική γιορτή της χώρας.


Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο – Mykonos Gold (Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ώρα 09.00) τον Δρόμο 10.000μ – Mykonos Run (Σάββατο 1 Οκτωβρίου, ώρα 16.00) και τον Δρόμο 2.500μ – Mykonos Family Fun (Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ώρα 12.00).

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, World Athletics σε αγωνιστικές διαδρομές που φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της και εφαρμόζοντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής που προβλέπεται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα προβλέπεται πρόγραμμα αθλητικής – ψυχαγωγικής απασχόλησης παιδιών (Kids Athletics), η διοργάνωση μουσικής συναυλίας, beach party, φεστιβάλ ανάδειξης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, καθώς και επιχειρησιακού συνεδρίου (Business Forum). Ξεχωριστή σημασία δίδεται στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης, καθώς και σε αυτό της Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας με ιδιαίτερη μέριμνα για την ελαχιστοποίηση του οικολογικού αποτυπώματος συνολικά.

Με οργανωτική φιλοσοφία την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας και υποστήριξης προς τους δρομείς κάθε ηλικίας και αγωνιστικής κατάστασης και την παροχή προς αυτούς άρτιων πακέτων συμμετοχής, οι διοργανωτές καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε η αίσθηση των συμμετεχόντων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της εμπειρίας τους, να είναι άριστη.

Το Mykonos Running Festival διοργανώνεται από τoν Δήμο Μυκόνου σε συνεργασία με τον ΜΕΑΣ Τρίτων, διοργανωτή του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν και συνεργαζόμενες διοργανώσεις, καθώς και με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και πλήθους θεσμικών και εθελοντικών φορέων υποστήριξης.

Αναλυτικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.mykonosrunningfestival.org

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.