ΤΟΠΙΚΑ

Το Mykonos Art Festival στη Δήλο με μια πολύ επιτυχημένη παράσταση στον Αρχαιολογικό χώρο.

Το Mykonos Art Festival στη Δήλο με μια πολύ επιτυχημένη παράσταση στον Αρχαιολογικό χώρο.

Μπροστά σε ενα πολυπληθες και βαθειά συγκινημένο κοινό παρουσιάστηκε ο Φαέθων του Ευριπίδη

Λίγο πριν την Δύση τρεις εξαιρετικοί ερμηνευτές απέδωσαν την περιπέτεια του νεαρού Φαέθοντα, νόθου γιου του Ήλιου και της Κλυμένης, που αναζήτησε τον πατέρα του, οδήγησε το ηλιακό του άρμα και μετά από μια ξέφρενη πορεία στον ουρανό καταποντίστηκε, πυρπολώντας τα δάση, στερεύοντας ποτάμια και πηγές και προκαλώντας έτσι μια άνευ προηγουμένου οικουμενική καταστροφή.

Με τους ήχους των κρουστών απο ένα δεξιοτέχνη μουσικό, να συνοδεύουν την αφήγηση η Μαρία Σκουλά, ο Αντρέας Κωνσταντίνου και ο Λάμπρος Κωνσταντέας με τις υποδειγματικες ερμηνείες τους μύησαν το κοινό σε ενα κείμενο ιδιαίτερο.
Η Θεατρική παράσταση αφορά στο γνωστό μύθο του Φαέθοντα, όπως καταγράφεται στις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου (μετάφραση Θεόδωρος Παπαγγελής) και στα σωζόμενα αποσπάσματα της τραγωδίας του Ευριπίδη (μετάφραση Γιώργος Σαμπατακάκης).

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΉ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Έφη Θεοδώρου ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Μαρία Σκουλά, Αντρέας Κωνσταντίνου, Λάμπρος Κωνσταντέας
ΜΟΥΣΙΚΉ: Σόλης Μπαρκής

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.