ΚΥΚΛΑΔΕΣ

«Το μοντέλο της μεταφοράς απορριμμάτων θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις Κυκλάδες»

«Το μοντέλο της μεταφοράς απορριμμάτων θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις Κυκλάδες»
Τι γίνεται με την διαχείριση των απορριμμάτων στις Κυκλάδες.Ο Νίκος Τσερκεζίδης αναφέρεται στους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Έχει αλλάξει την εικόνα στον τομέα της ανακύκλωσης στη Βόρεια Ελλάδα και οι δραστηριότητες ανοίγουν και στις Κυκλάδες για την εταιρεία  Recycle Greece.

Ο πρόεδρος και διευθύνων α σύμβουλος Νίκος Τσερκεζίδης μιλάει για το πρόβλημα που προκύπτει από την πανδημία αλλά και τις δράσεις που προτείνει να γίνουν:

« Θα αλλάξει άρδην το τοπίο και στην ανακύκλωση μετά την πανδημία και είμαι και εγώ απόλυτα σύμφωνος στο μοντέλο με μικρές  μονάδες κομποστοποίησης και διαλογής ανακυκλώσιμων σε κάθε νησί και μεταφορά απορριμμάτων από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα νησιά που  είναι και  το μοντέλο που προκρίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη νησιωτική Ελλάδα. Το μοντέλο αυτό ήδη λειτουργεί εξ ανάγκης σε αρκετά νησιά, στα οποία έκλεισαν οι παράνομες χωματερές, και αποδεικνύεται λειτουργικό. Το υπουργείο πάντως εξακολουθεί την προσπάθεια να «κλείσει τρύπες»ειδικά για τα νησιά.Δεν είναι εύκολο γιατί τα νησιά έχουν πολλά προβλήματα λόγω κυρίως στις δυσκολίες των μετακινήσεων».

Ο Νίκος Τσερκεζίδης αναφέρεται και στις Κυκλάδες « Τα νησιά αν και διαθέτουν ολοκληρωμένες μελέτες η διαχείριση των απορριμμάτων παραμένει σύνθετη, καθώς η νησιωτικότητα και η εποχικότητα του τουρισμού είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος συνδυασμός. Αρκετά  νησιά δεν έχουν την  υποδομή. Το μοντέλο της μεταφοράς απορριμμάτων, θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις Κυκλάδες μόνο από μικρότερα προς μεγαλύτερα νησιά που διαθέτουν τις ανάλογες υποδομές»

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.