ΤΟΠΙΚΑ

Το καλοκαίρι του 2022 θα είναι «θερμότερο από το κανονικό» – Επίσημη πρόγνωση

Το καλοκαίρι του 2022 θα είναι «θερμότερο από το κανονικό» – Επίσημη πρόγνωση

Μεγαλύτερη πιθανότητα για περισσότερη ζέστη φέτος από τo κανονικό, σύμφωνα με την εποχική πρόγνωση για το καλοκαίρι του 2022 για τα Βαλκάνια.

Το κοινό πόρισμα στο οποίο κατέληξαν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες των Βαλκανίων αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων παγκόσμιων προγνωστικών κέντρων αναφέρει για την Ελλάδα ότι η πιθανότητα να είναι πιο ζεστό το φετινό καλοκαίρι από το μέσο όρο των καλοκαιριών 1981-2010 είναι 70%, το ίδιο ζεστό 20% και πιο κρύο μόνο 10%.

 

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος οι εποχικές προγνώσεις αποτελούν ακόμα ένα πεδίο ερευνητικής δραστηριότητας, έχουν όμως σχετική αξία καθώς δείχνουν μια τάση.

Βέβαια δεν μπορούν προφανώς να προβλέψουν πόσους καύσωνες θα έχουμε ή τι έντασης και διάρκειας θα είναι αυτοί, αφού παράγονται με διαφορετικό τρόπο από τις καθημερινές προγνώσεις καιρού και τα αποτελέσματά τους μπορούν, μόνο σε γενικές γραμμές, και με πιθανότητες να περιγράψουν τι θα συμβεί τους επόμενους τρεις μήνες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.