ΤΟΠΙΚΑ

Το Florios Mykonos Foundation προτείνει δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Το Florios Mykonos Foundation προτείνει δράσεις για την αντιμετώπιση  της πανδημίας
Πρόγραμμα ελέγχου κατοίκων και τουριστών στη Μύκονο. Πρόταση για την θωράκιση του νησιού από τον κορωνοϊό

Έτοιμο πρόγραμμα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το ίδρυμα Florios Mykonos Foundation

Πρόγραμμα ελέγχου κατοίκων και τουριστών στη Μύκονο, προτείνει στον Πρωθυπουργό το ίδρυμα Florios Mykonos Foundation, σε μια προσπάθεια να σωθεί κατά το δυνατό η τουριστική περίοδο στην ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού.

Το κόστος του προγράμματος, ύψους 480.000 ευρώ έχουν ήδη αναλάβει επιχειρηματίες του νησιού.

Η επιστολή που στάλθηκε στον Πρωθυπουργό έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Ασημομύτης Φλώριος και κατάγομαι από το νησί της Μυκόνου. Είμαι επιχειρηματίας που δραστηριοποιούμε στο νησί και ιδρυτής του Ιδρύματος Florios Mykonos Foundation.

Βλέποντας τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα με τη Unipharma να βρίσκει και να αγοράζει σε χρόνο dt από την Ινδία μεγάλες ποσότητες χλωροκίνης και να δωρίζει στη συνέχεια φάρμακα στο Ελληνικό Κράτος, αλλά και άλλους επιχειρηματίες που επέδειξαν το μεγαλείο της ψυχής του Έλληνα, το Ίδρυμά μου με τη συμμετοχή φίλων και επιφανών επιχειρηματιών του νησιού είναι έτοιμο να αναλάβει το κόστος ύψους 480.000€ το οποίο χρειάζεται το Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τους Καθηγητές Άγγελο Χατζάκη, Γκίκα Μαγιορκίνη, Δημήτρη Παρασκευά, Βάνα Σύψα και τους συνεργάτες αυτών, οι οποίοι πρότειναν να αναλάβουν πρόγραμμα ελέγχου SARS-CoV-2 με PCR 3.000 κατοίκων με τυχαία δειγματοληψία (συνημμένα θα βρείτε την σχετική πρόταση), προσφέροντας συνάμα στους εξεταζόμενους ένα πακέτο προστασίας.

Με την εγκατάσταση της ομάδας αυτής στο νησί, θα παρέχεται η δυνατότητα στους μόνιμους κάτοικους και φυσικά στους επισκέπτες του νησιού, να ελέγχονται ανά πάσα στιγμή, προσφέροντας το αίσθημα της ασφάλειας, κάνοντας τη Μύκονο έναν ασφαλή προορισμό, δελεαστικό και υγιή. Είναι υψίστης σημασίας η κίνηση αυτή ειδικότερα σε ένα νησί που δεν διαθέτει καν Νοσοκομείο.

Με την υλοποίηση του προγράμματος, θα αποτελέσουμε το παράδειγμα δραστηριοποίησης εν μέσω παγκόσμιας κρίσης. Μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία του Ιδρύματος και σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και φυσικά εσάς από τη θέση του Πρωθυπουργού της χώρας, η Μύκονος θα μπορέσει να κινήσει τη μηχανή του Τουρισμού και να προκαλέσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να σωθεί η σεζόν του 2020, η οποία για πολλούς είναι ήδη καταδικασμένη. Με γνώμονα την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού, θα θέσουμε τις βάσεις για μία απρόσμενα ανοδική πορεία μέσα στο 2021.

Ζητώ λοιπόν από εσάς να αγκαλιάσετε αυτήν την πρωτοβουλία και να δεχτείτε όσο το δυνατόν συντομότερα, μία συνάντηση με την προαναφερόμενη ομάδα Καθηγητών και έμενα προσωπικά, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να σας αναπτύξουμε την καινοτόμα και πρωτοποριακή αυτή ιδέα, η οποία ελπίζουμε πως θα αποτελέσει την απαρχή για τον παραδειγματισμό και άλλων περιοχών της χώρας και όχι μόνο. Στοχεύουμε στην αναγέννηση του ίδιου μας του τόπου, αλλά και στην παγκόσμια αναγνώριση και προβολή της χώρας μας.

Αναμένω την ανταπόκρισή σας για την υλοποίηση του project και ελπίζω σε ένα αύριο συνεργασίας.

Με εκτίμηση για το Ίδρυμα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.