ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το επιτυχημένο MykonosRun «Η Αθλητική Πλευρά της Μυκόνου» επιστρέφει

Το επιτυχημένο MykonosRun «Η Αθλητική Πλευρά της Μυκόνου»  επιστρέφει

 

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 εκατοντάδες δρομείς από ολόκληρο τον κόσμο θα ζήσουν , για τέταρτη συνεχή χρονιά, τη συναρπαστική εμπειρία του  Mykonos Run «Η Αθλητική Πλευρά της Μυκόνου»,  του πολυαναμενόμενου αθλητικού γεγονότος του νησιού, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Μυκόνου, το Aegon Mykonos, μέλος των Autograph Collection της Marriott International και την Out Loud EventServices με την πιστοποίηση της AIMS και την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων.

Οι αγώνες δρόμου 10,1χλμ και 5,1χλμ καθώς και οι Παιδικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν ακολουθώντας την παραδοσιακή διαδρομή του 18ου αιώνα, από το Μοναστήρι της Παναγιάς Τουρλιανής στην Άνω Μερά ως το Γιαλό, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια θαυμάσια ευκαιρία άθλησης αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν άγνωστες γωνιές του νησιού.

Γι’ αυτό εξάλλου το Mykonos Run «Η Αθλητική Πλευρά της Μυκόνου» προσελκύει κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερους συμμετέχοντες, με τη φετινή χρονιά και την 4η διοργάνωση του να σημειώνει ρεκόρ συμμετοχών με αθλητές από την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία ως τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική. Κοντά μας και φέτος η νικήτρια του 2018, Nahimana Cavaline, με στόχο να σπάσει το ατομικό της ρεκόρ, καθώς και ο Μιχάλης Καλομοίρης, ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στα 10χλμ. Επιπλέον από την eliteκατηγορία των αθλητών, θα παρευρεθούν οι SoukainaAtanane, Πρωταθλήτρια Μαρόκου και Murad el Bannouri, Silver IAAF member.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο εκπρόσωπος της κος Στέλιος Μπρίγκος δήλωσε: «Για μια κοινωνία που θέλει να κοιτά μπροστά στις εξελίξεις, ο αθλητισμός είναι το εφόδιο που μπορεί να προσφέρει αυτή την ώθηση. Το Mykonos Run δεν αποτελεί απλά μια δρομική αθλητική εκδήλωση, αλλά ένα κοινωνικό γεγονός με πολυποίκιλες εκπαιδευτικού χαρακτήρα προεκτάσεις και όχι μόνο. Είναι το αθλητικό συναπάντημα που πλέον αποτελεί θεσμό για την Μύκονο και στηρίζεται από την κοινωνία του νησιού με εμπιστοσύνη και αγάπη. Επιπρόσθετα, η συμμετοχή τόσων ξένων δρομέων αποδεικνύει ότι ο Αθλητισμός μπορεί να  συμβάλει και στηναύξηση της τουριστικής σεζόν. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το Μykonos Run 2019 γιατί πάνω από όλα, μας κάνει υπερήφανους για όλα όσα πρεσβεύει και όλα όσα προσφέρει».

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κος Κωσταντίνος Κουκάςστηρίζει για μία ακόμη χρονιά τη διοργάνωση και δήλωσε:«Με ιδιαίτερη χαρά για τέταρτη συνεχή χρονιά το νησί της Μυκόνου υποδέχεται θερμά το Mykonos Run. Ένα κοινωνικό γεγονός που προάγει τον αθλητισμό, τα ιδεώδη του και παράλληλα τον εθελοντισμό. Μια διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό για τη Μύκονο, την τοπική κοινωνία αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο που κατακλύζουν το νησί μας προκειμένου να λάβουν μέρος. Η Δημοτική Αρχή στηρίζει σταθερά αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός με κάθε δυνατό τρόπο καθώς, στόχος είναι τόσο η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προωθώντας τον εναλλακτικό τουρισμό, όσο και η προβολή της αθλητικής πλευράς της Μυκόνου. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλους τους επισκέπτες και τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετέχουν στο Mykonos Run 2019 βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία και δημιουργώντας τις καλύτερες αναμνήσεις».

 

Η ιδρύτρια του Mykonos Run, κα Χριστίνα Νικολοπούλου δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που για 4η συνεχόμενη χρονιά, μας δίνεται η ευκαιρία μέσα από τον αθλητισμό και το Mykonos Run, να αναδείξουμε την αθλητική πλευρά της Μυκόνου. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω για την συνεχή στήριξη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Μυκόνου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και φυσικά τους κατοίκους, τους εθελοντές μας και τους χορηγούς μας, που όλοι μαζί έχουμε καταφέρει το MykonosRun να γίνει θεσμός για το νησί μας και να καλωσορίσω στην παρέα μας ως συνδιοργανωτή, το Aegon Mykonos ως μέλος των Autograph Collection της Marriott International και τον κο Γρηγοράκο Χρήστο, που μαζί θα πάμε το Mykonos Run ακόμα πιο ψηλά! Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και δίνουμε ραντεβού στην Μύκονο!»

O συνδιοργανωτής του Mykonos Run, κος Γρηγοράκης Χρήστος δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και υπερήφανοι που είμαστε σε θέση να συντελέσουμε και να συμπεριληφθούμε ως συνδιοργανωτές στο Mykonos Run, ενός πλέον παγκοσμίως αναγνωρισμένου και σημαντικού αθλητικού γεγονότος για τη Μύκονο και την Ελλάδα. Το Aegon Mykonos, ως μέλος των Autograph Collection της Marriott International, εμπεριέχει ως αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα του τον αθλητισμό και το well being και για αυτό το λόγο το συγκεκριμένο γεγονός ταιριάζει απόλυτα στην κατεύθυνσή μας και στην μελλοντική πορεία μας στο νησί της Μυκόνου. Θα θέλαμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε τη Χριστίνα Νικολοπούλου και την Out Loud Event Services, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και φυσικά το Δήμο Μυκόνου ως συνδιοργανώτες για την τιμή να μας συμπεριλάβουν σε αυτήν την υπέροχη προσπάθεια. Υποσχόμαστε να υποστηρίξουμε και να συντελέσουμε ενεργά ώστε το γεγονός να μεγαλώσει και να επιτύχει τα μέγιστα για πολλά χρόνια που θα έρθουν».

Η πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, κα Καλλιόπη Δαχτυλίδη δήλωσε: το Mykonos Run αποτελεί ένα εξαιρετικό αθλητικό δρώμενο που λαμβάνει χώρα για 4ησυνεχόμενη χρόνια στο νησί της Μυκόνου και στο οποίο συμμετέχουν, μικροί και μεγάλοι, αθλητές και μη, από όλον τον κόσμο. Η Μύκονος εκτός από πρέσβειρα του Ελληνικού Τουρισμού, αγαπάει και αγκαλιάζει τον αθλητισμό μέσω του Mykonos Run 2019.

Το MykonosRun 2019 θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Μαραθωνοδρόμου ανθρωπιστή και πατριώτη Στυλιανού Κυριακίδη ο οποίος, φορώντας τη φανέλα με το Νο 77 είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον 50οΜαραθώνιο της Βοστώνης το 1946 και στο πλαίσιο αυτό έχει προσκληθεί και θα είναι παρών στη διοργάνωση ο γιος του, κος Δημήτρης Κυριακίδης, Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου.

Το MykonosRun 2019 «Η Αθλητική Πλευρά της Μυκόνου» στηρίζουν:

Diamond Sponsor

SEAJET. Μας ταξιδεύει με ασφάλεια, προσφέροντας εισιτήρια για όλους τους εθελοντές των αγώνων.

Golden Sponsor

ΟΠΑΠ. Yποστηρίζει και οργανωτικά ενισχύει με δρομείς και εθελοντές, εργαζομένους της εταιρείας.

Silver Sponsor

EUROBANK. Στηρίζει την νέα γενιά δρομέων Kids Run, προσφέροντας τις συμμετοχές τους.

Bronze Sponsor

ΒΕΝΕΤΗΣ. Στηρίζει την αθλητική πλευρά της Μυκόνου.

ΦΑΡΜΑ. Προσφέρει υγιεινό, οργανικό φαγητό κατά την διάρκεια των αγώνων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.