ΤΟΠΙΚΑ

Το επιτυχημένο μοντέλο της Cycladic για την αεροπορική διασύνδεση νησιών του Αιγαίου

Το επιτυχημένο μοντέλο της Cycladic για την αεροπορική διασύνδεση νησιών του Αιγαίου

Μετρά μόλις λίγους μήνες στους ελληνικούς αιθέρες, ωστόσο, η Cycladic έχει καταφέρει να «γεφυρώσει» μεταξύ τους ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς, οι οποίοι μέχρι πρότινος συνδέονταν μόνο με πλοία, ελικόπτερα, ιδιωτικά αεροπλάνα ή μέσω εμπορικών πτήσεων με ανταπόκριση.

Στόχος της εταιρείας, η οποία αποτελεί επί της ουσίας την πρώτη ενδο-νησιωτική αερογραμμή στην Ελλάδα, είναι να διευκολύνει τη μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων των Κυκλάδων και της Κρήτης, προσφέροντας τακτικές πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μέσω του island-hopping.

Σήμερα, η Cycladic, ένα project πίσω από το οποίο βρίσκεται ο εφοπλιστής Νικόλας Λυκιαρδόπουλος, εξυπηρετεί σήμερα έξι ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς, την Αστυπάλαια, την Πάρο, τη Μήλο, τη Σύρο, τη Νάξο και το Ηράκλειο, ενώ στο φιλόδοξο επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας με βάση την Πάρο, περιλαμβάνεται η αεροπορική διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων με το Βόρειο Αιγαίο.

«Εκτός από προγραμματισμένες πτήσεις, η Cycladic πραγματοποιεί και πτήσεις charter. Εχουμε πολύ ισχυρή ζήτηση από κόσμο που θέλει να ταξιδέψει από το ένα νησί στο άλλο και, μάλιστα, έχουμε πάρα πολλές πτήσεις για τη Σύρο, γιατί έχουν αναπτυχθεί αρκετές βίλες στο νησί, οι οποίες ενοικιάζονται σε πολύ υψηλού επιπέδου τουρίστες. Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό, γιατί δραστηριοποιούμαι στον κλάδο του τουρισμού εδώ και 20 χρόνια προσφέροντας πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και χαίρομαι που ένα νησί όπως η Σύρος έχει εξελιχθεί προς αυτή την κατεύθυνση», επεσήμανε στο πλαίσιο παρουσίασης του εν λόγω project, η Κατερίνα Κατώπη, σύζυγος του Ν. Λυκιαρδόπουλου και συνοδοιπόρος του στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Ως προς το κόστος της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η Κ. Κατώπη τόνισε, μεταξύ άλλων, «Αυτό που κοιτάζουμε και το έχουμε κάνει κατά περιόδους είναι να παρέχουμε εκπτωτικά κουπόνια, ώστε να μπορεί ο κόσμος να βγάζει τα εισιτήριά του και να τα προγραμματίσει με μια έκπτωση κι επίσης έχει υπάρξει περίοδος που έχουμε δώσει έκπτωση στους μόνιμους κατοίκους των νησιών.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.