ΤΟΠΙΚΑ

Το Επιμελητήριο ΚΥΚΛΑΔΩΝ για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Το Επιμελητήριο ΚΥΚΛΑΔΩΝ για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με αίσθημα ευθύνης και θέλοντας να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωναϊούστη χώρα μας, ενημερώνει τα μέλη του ότι για την διευκόλυνσή τους έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ekyklades.gr η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11.03.2020, όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, που περιλαμβάνει όλα τα κατεπείγοντα μέτρα που έχουν παρθεί έως τώρα για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωναϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή τους, ωστόσο, γύρω από τα θέματα που αφορούν την εξάπλωση της ασθένειας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας (moh.gov.gr) και την ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (eody.gov.gr).

Όσον αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου και με αφορμή τις αναγκαστικές μεταβολές που έχουν προκύψει στα ωράρια αλλά και στη φυσική παρουσία των υπαλλήλων στην υπηρεσία, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα τηλεργασίας, συνιστά σε κάθε εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο που χρειάζεται να συνδιαλλαγεί με τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου να επιλέγει τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξυπηρέτησης περιορίζοντας τις επισκέψεις ή την τηλεφωνική επικοινωνία στις απολύτως αναγκαίες και έκτακτες περιπτώσεις. Στόχος είναι πρωτίστως η προστασία της υγείας και της ασφάλειας κοινού και εργαζομένων, η αποφυγή της άσκοπης αναμονής στους δημόσιους χώρους του Επιμελητηρίου και η αμεσότερη εξυπηρέτηση των υποθέσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ειδικότερα, για υπηρεσίες που αφορούν το Μητρώο και το Γ.Ε.ΜΗ. η επικοινωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης gemh@cycladescc.gr ενώ για τις αιτήσεις προέγκρισης δικαιώματος χρήσης επωνυμίας ή/και διακριτικού τίτλου λειτουργεί ο σύνδεσμος https://www.ekyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=37249&articleid=43138

Επισημαίνει επίσης ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων και παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις για τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των μελών του και για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην επιχειρηματική κοινότητα.

Με την ευκαιρία αυτή και έχοντας βαθιά συναίσθηση του μεγάλου πλήγματος που υφίσταται αυτή τη στιγμή η οικονομία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με επιδράσεις σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, συνιστά σε όλους τους Κυκλαδίτες να επιδείξουν πειθαρχία στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και σύνεση στη διαχείριση των αγαθών πρώτης ανάγκης και ειδικού ενδιαφέροντος προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα έλλειψης βασικών αγαθών στην τοπική κοινωνία.

Εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση ότι οι επιχειρήσεις-μέλη του θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα συμβάλουν με κάθε τρόπο στην αποφυγή του φαινομένου αδικαιολόγητων ανατιμήσεων που έχουν παρατηρηθεί σε άλλες χώρες του εξωτερικού, όπου προηγήθηκε η «υγειονομική κρίση».

Τέλος εύχεται την άμεση εξομάλυνση της κατάστασης με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες χάρη στην υπευθυνότητα και τις συντονισμένες προσπάθειες όλων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.