ΤΟΠΙΚΑ

Το ΕΠΑ.Λ. Μυκόνου στην UNI-PHARMA

Το ΕΠΑ.Λ. Μυκόνου στην UNI-PHARMA

Για άλλη μια χρονιά το σχολείο μας παραμένει πιστό στην παράδοση να δίνει το παρόν στον διαγωνισμό Junior Achievement ,ενός σπουδαίου μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας start up επιχείρησης υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσωπώντας σαν μοναδικό σχολείο τον νομό Κυκλάδων αλλά και σαν δεύτερο σχολείο, όλο το Αιγαίο.

Την προηγούμενη ημέρα του διαγωνισμού (15/02/2024) είχαμε τη μοναδική ευκαιρία ζωής να επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις μία Ελληνικής εταιρίας πρότυπο για το Ελληνικό & διεθνές επιχειρείν, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται η κυρία Ιουλία Τσέτη, ένας άνθρωπος που έχει βάλει στόχο ζωής να συνδυάσει το επιχειρείν με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προσφορά  στο κοινωνικό σύνολο.

Τη φετινή χρονιά στα πλαίσια του διαγωνισμού, είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με την UNI-PHARMA στη δημιουργία ενός έξυπνου κομποστοποιητή που εκτός από τη γρηγορότερη και καλύτερη δημιουργία κομπόστ με τη βοήθεια του Ήλιου, θα μας δώσει τη δυνατότητα να φορτίσουμε μικρές ηλεκτρικές συσκευές όπως ένα κινητό τηλέφωνο. Μπορεί η κατανάλωση 12watt την ημέρα να μη φαντάζει και τόσο σπουδαία εξοικονόμηση ενέργειας, όμως αν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη έκαναν αυτήν την απλή κίνηση, θα είχαμε εξοικονόμηση στο 1% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας.

Τα υλικά της κατασκευής που επιλέξαμε είναι από επαναχρησιμοποιήσιμο πλαστικό και ξύλο ώστε αντί για απορρίμματα που δημιουργεί η παραγωγή, διάθεση και απόσυρση από την αγορά ενός τυπικού προϊόντος, το δικό μας προϊόν θα χρησιμοποιεί σαν πρώτη ύλη τα απορρίμματα άλλων προϊόντων, που θα κατέληγαν στο περιβάλλον. Περισσότερα θα μπορείτε να μάθετε μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα είμαστε σε θέση να δημοσιεύσουμε το Bussines Plan της εταιρίας μας, EcoInno Mykonos.

Εντυπώσεις από την παρουσία μας στην UNI-PHARMA

Η μεταφορά από το λιμάνι έως τις εγκαταστάσεις της εταιρίας  UNI-PHARMA έγιναν με πολυτελέστατο λεωφορείο VIP (πραγματικά νιώσαμε σαν επιτυχημένοι επιχειρηματίες) μισθωμένο από την εταιρία. Δυστυχώς, εξαιτίας ενός ατυχήματος στην Αττική οδό καθυστερήσαμε να φτάσουμε στην ώρα μας στην εταιρία, όμως η ζεστασιά από την είσοδο (τον χαιρετισμό του κυρίου Γιάννη στην πύλη)  έως  και όλου του προσωπικού που μας υποδέχθηκε μας έκανε να νιώσουμε πως παρότι είμαστε 15-16 χρονών αρχίζουμε να λάμπουμε όπως άλλωστε μας αξίζει να κάνουμε στο μέλλον!

Μας υποδέχθηκε η κυρία Νατάσα Σπαγαδώρου   (δημοσιογράφος υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας) μας βοήθησε χάριν στον επαγγελματισμό της να διώξει την αμηχανία της πρώτης επαφής αλλά και να χαλαρώσουμε. Στη συνέχεια δώσαμε συνέντευξη στη  δημοσιογράφο  κα Κατερίνα Παπακωστοπούλου όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο ώστε να δημοσιοποιήσουμε τη δράση μας.

Όταν έσβησαν τα φώτα της κάμερας (ναι νιώσαμε λίγο STAR) είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε τη γραμμή παραγωγής της εταιρίας. Πολλές φορές έχει αναφερθεί στα μαθήματα μας αλλά άλλο είναι να το διαβάζεις και άλλο είναι να το βλέπεις στην πράξη.

Το εργοστάσιο παραγωγής της UNI-PHARMA έχει συνολική επιφάνεια  14.000 m2 με έναν ανεξάρτητο αποθηκευτικό χώρο 11.000 m2. Εδώ φυσικά πρέπει να τονιστεί το νέο Βιοκλιματικό κτίριο της εταιρίας που βρίσκεται  επί της εθνική οδού Αθηνών Λαμίας  και κάθε βράδυ ο περαστικός μπορεί να διαβάσει μηνύματα ανθρώπινου ενδιαφέροντος ώστε ακόμα και όποιος/α δεν έχει την τύχη να συναντήσει αυτή την ομάδα των 700 ατόμων από κοντά να αισθανθεί το ανθρώπινο κλίμα που υπάρχει στους χώρους εργασίας. Η βράβευση το 2023 ως η εταιρία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον είναι κάτι που αποδεικνύει τα γραφόμενα. Επίσης, η εταιρία έλαβε για δεύτερη χρονιά τη σημαντική παγκόσμια διάκριση TOP EMPLOYRERS 2024 Μεταξύ 2300 οργανισμών, σε 121 χώρες!

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για τις υπερσύγχρονες ρομποτικές εγκαταστάσεις, όμως εμείς θα μείνουμε στην ερώτηση μας : Πότε έγινε το τελευταίο ατύχημα σε εργαζόμενο στην εταιρίας σας; Για να πάρουμε την απάντηση από τη διευθύντρια παραγωγής: ΠΟΤΕ! 

Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποια κρύα σνακ που μας πρόσφεραν οι ευγενέστατες κυρίες Ελένη και Χριστίνα. Ήταν η ώρα της χαλάρωσης αλλά και της ευκαιρίας να μιλήσουμε και σε προσωπικό επίπεδο γνωρίζοντας καλύτερα τους ανθρώπους της εταιρίας.

Τέλος, παρακολουθήσαμε στον ειδικό χώρο  της εταιρίας παρουσιάσεις από το γραφείο προσωπικού για την κοινωνική δράση της εταιρίας, τον σεβασμό στο περιβάλλον, για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την Εταιρική υπευθυνότητα. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε από την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης, τη διαδικασία εύρεσης και παρασκευής ενός νέου φαρμάκου.

Η ξενάγηση είχε φτάσει στο τέλος της, αφού λάβαμε τα πολύ όμορφα δώρα, αποχωρήσαμε για το ξενοδοχείο μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Τσέτη για πολλά οικονομικά θέματα που έλυσε όπως : Χρήματα ώστε να υλοποιήσουμε την ιδέα μας, πληρωμή του ξενοδοχείου κλπ για να πάρουμε μέρος στον διαγωνισμό. Όμως το σπουδαιότερο που μας έδωσε ήταν το ΟΡΑΜΑ για ένα καλύτερο αύριο στη χώρα μας. Καθημερινά ακούμε στο μάθημα για σπουδαίους επιχειρηματίες όπως:  Ίλον Μασκ, Στηβ Τζομπς, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Μπιλ Γκέιτς, Οπρα Γουίνφρεϊ , στο πλοίο της επιστροφής για το νησί ένα μόνο όνομα κυριάρχησε στην κουβέντα μας  ΤΣΕΤΗ ΙΟΥΛΙΑ.

 

Το βίντεο από το κεντρικό ειδήσεων του ΣΤΑΡ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.