ΤΟΠΙΚΑ

To deal του αιώνα: Ο Μπερνάρ Αρνό αγόρασε με 14,7 δισ. ευρώ την Tiffany

To deal του αιώνα: Ο Μπερνάρ Αρνό αγόρασε με 14,7 δισ. ευρώ την Tiffany

Οι όμιλοι LVMH και Tiffany σε κοινή τους ανακοίνωση κάνουν γνωστό πως «κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Tiffany από τον Louis Vuitton Moët Hennessy στην τιμή των 135 δολαρίων ανά μετοχή.

Ο μεγαλύτερος στον κόσμο όμιλος ειδών πολυτελείας, ο LVMH, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της αμερικανικής κοσμηματοποιίας Tiffany έναντι του ποσού των 16,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο την καθιστά τη σημαντικότερη εξαγορά στην ιστορία του ομίλου του δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι δύο όμιλοι αναφέρουν πως «κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Tiffany από τον LVMH στην τιμή των 135 δολαρίων ανά μετοχή. Η συναλλαγή αποτιμά την Tiffany σε περίπου 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 16,2 δισεκατομμύρια δολάρια».

Ήδη από χθες το βράδυ, πηγές που γνώριζαν το θέμα είχαν δηλώσει πως η Tiffany και ο LVMH πλησίαζαν σε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονταν από τα μέσα Οκτωβρίου.

«Έχουμε τη φιλοδοξία να κάνουμε να λάμψει αυτή η εμβληματική μάρκα χρησιμοποιώντας όλη τη φροντίδα και όλη την αποφασιστικότητα που αναπτύξαμε για όλους τους οίκους που ενώθηκαν μαζί μας στη διάρκεια της ιστορίας μας», σχολίασε ο Μπερνάρ Αρνό, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η Tiffany είναι «μια επιχείρηση που έχει μοναδική στον κόσμο κληρονομιά και θέση στην αγορά της υψηλής κοσμηματοποιίας» και η οποία «μας εμπνέει τεράστιο σεβασμό και μεγάλο θαυμασμό». «Χαιρόμαστε που θα της επιτρέψουμε να συνεχίσει να ακτινοβολεί στο μέλλον», υπογράμμισε ο Αρνό.

Ο γαλλικός όμιλος είχε αρχικά προτείνει στις 15 Οκτωρίου 120 δολάρια ανά μετοχή της Tiffany, η οποία είναι γνωστή για τις βέρες και τα διαμάντια της, πριν ανεβάσει αυτή την πρόταση σε περίπου 130 δολάρια την περασμένη εβδομάδα. Αυτή η τελευταία προσφορά είχε παρακινήσει την Tiffany να αποκαλύψει τους λογαριασμούς της στον LVMH, ο οποίος τελικά αποφάσισε να προτείνει 135 δολάρια ανά μέτοχή της Tiffany.

Κατά το οικονομικό έτος 2018, ο όμιλος του Μπερνάρ Αρνό έκανε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό ρεκόρ, ενώ τα καθαρά κέρδη του ανήλθαν σε 6,4 δισεκατομμύρια.

Ένα «ηχηρό» μήνυμα στον μεγάλο αντίπαλο του Αρνό

To γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για το «deal του αιώνα» με τον κύριο «LVMW», Μπερνάρ Αρνό, να τρίβει τα χέρια του βάζοντας στη φαρέτρα του τα διαμάντια της Tiffany.

Δύο πανίσχυροι κολοσσοί, ο ένας στο χώρο της μόδας και ο άλλος στον χώρο του κοσμήματος, ενώνουν τις δυνάμεις τους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνα στον μεγάλο αντίπαλο του Αρνό, πάμπλουτο επιχειρηματία, Φρανσουά Πινό. Η κίνηση του ιδιοκτήτη του ομίλου LVMW να εξαγοράσει τον αμερικανικό γίγαντα κοσμημάτων Tiffany έναντι 16,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν ιδιαίτερα επιθετική, όπως σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Ο ιδιοκτήτης του αγαπημένου οίκου μόδας της «Πρώτης Κυρίας» της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν, κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να συγκεντρώσει κάτω από την «ομπρέλα» του ομίλου LVMH περισσότερα από 70 κορυφαία brands, όπως Christian Dior, Louis Vuitton, Moet & Chandon, TAG Heuer και Hublot. Το γεγονός ότι επιλέγει να ρισκάρει τα τελευταία 30 χρόνια, δικαιώνει το προσωνύμιό του: «ο λύκος που φοράει κασμίρ».

Ο Αρνό κατέθεσε τον περασμένο Οκτώβριο πρόταση εξαγοράς της εταιρίας προς 14,5 δις ευρώ. Και μπορεί το ποσό να μοιάζει με μια ολόκληρη περιουσία, ωστόσο πολλοί είχαν δει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Φρανσουά Πινό, ηγέτη του κολοσσού της μόδας Kering να κάνει την αντιπρότασή του. Τελικά, όμως ο Αρνό έβαλε… τα γυαλιά στον μεγαλύτερο αντίπαλό του, όπως σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.