ΤΟΠΙΚΑ

Το χρυσό deal του Νίκουλα των 50 εκατομμυρίων ευρώ

Το χρυσό deal του Νίκουλα των 50 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Νίκουλας  Σαντοριναίος είναι ο άνθρωπος που έχει χτίσει – αλλά και συνεχίζει να χτίζει – την Μύκονο. Λέγεται μάλιστα πως στις πρώτες του αγορές χωραφιών στην Μύκονο, φρόντιζε πάντα να φιλεύει παγωμένες πορτοκαλάδες στους ιδιοκτήτες τους «για το καλό της συμφωνίας».

Ασχολούμενος πάνω από 35 χρόνια με τις κατασκευές, ο Σαντοριναίος είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Οικοδομικής Μυκόνου Α.Ε, μια εταιρεία που ασχολείται με δημόσια και ιδιωτικά έργα κάθε είδους, σχεδόν πάνω από 35 χρόνια.

Βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από κάθε «χρυσή» βίλλα των διάσημων οπαδών του νησιού καθώς και τις κατοικίες πάρα πολλών ντόπιων Μυκονιατών καθώς και πολλών κέντρων εστίασης στο νησί, καθώς ήταν ο αποκλειστικός διανομέας τσιμέντου.

Κάτοικος της Μυκόνου, λάτρης του ποδοσφαίρου (έχει μάλιστα ασχοληθεί με τα διοικητικά του Αθλητικού Σωματείου Άνω Μέρας) έχει καταφέρει δίκαια να κατακτήσει τη φήμη ενός επιτυχημένου διαπραγματευτή.

Λέγεται μάλιστα πως στις πρώτες του αγορές χωραφιών στην Μύκονο, φρόντιζε πάντα να φιλεύει παγωμένες πορτοκαλάδες στους ιδιοκτήτες τους «για το καλό της συμφωνίας».

Η έδρα της Εταιρείας παραμένει η ίδια μέχρι σήμερα, μετά τον Μετασχηματισμό της σε ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ Α.Ε.

Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση με πολυετή πλέον εμπειρία και σε συνδυασμό με νέες κατασκευαστικές τακτικές, η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΕ, είναι στην διάθεση όλων για να καθοδηγήσει με ασφάλεια σε όλα τα κατασκευαστικά στάδια ενός Έργου, αναλαμβάνοντας όλες τις Κατασκευαστικές και Χωματουργικές Εργασίες σε Συνεργασία με τον εκάστοτε Εργολάβο / Μηχανικό», αναφέρει στο site της επιχείρησης.

Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ασχολείται με μεγάλα και σύνθετα έργα Υποδομής καθώς και σημαντικά κτιριακά έργα στο νησί της Μυκόνου ενώ οι Δραστηριότητες της επεκτείνονται πέρα από τον κλάδο της Κατασκευής και σε άλλους Τομείς, όπως η Ανακύκλωση, η Εμπορική Εκμετάλλευση Ακινήτων, ο Τουρισμός, οι Μεταφορές, το Εμπόριο Νερού και Ζωοτροφών καθώς και την μοναδική Μονάδα ΙΚΤΕΟ στην Μύκονο.

Η Εταιρεία δραστηριοποιείται επιπλέον στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαθέτοντας 3 Φωτοβολταϊκά Πάρκα.

Η Εταιρεία λειτουργεί τη μοναδική μονάδα ΚΤΕΟ στο νησί της Μυκόνου. Παράλληλα, λειτουργεί μονάδα ξενοδοχείου και ενοικιαζόμενων δωματίων.

Το big deal με τον Ρώσο μεγιστάνα

Κάπως έτσι, λοιπόν, έσκασε σαν «βόμβα» η  είδηση για την μεγαλύτερη σε αξία  αγοραπωλησία οικοπέδου που έχει ποτέ δημοσιοποιηθεί στην Ελλάδα, με τον Νίκουλα  Σαντοριναίο να εισπράττει, όπως λένε αξιόπιστες πηγές, το ποσό των 50 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε η στήλη Wiseman για τo μεγάλο big deal, Ρώσος μεγιστάνας, το όνομα του οποίου το mononews δεσμεύθηκε να μην αποκαλύψει,  προχώρησε προ ημερών στην «θηριώδη» αγορά, που όμοια της ίσως δεν έχει ξαναγίνει (η δεν έχει δημοσιοποιηθεί) στην Ελλάδα από αλλοδαπό ιδιώτη.

Εξαγόρασε λοιπόν αντί του ποσού των 50 εκατ. ευρώ στο Καλό Λιβάδι μια μεγάλη έκταση που έως το 1983,  ήταν  το εργοστάσιο υποδοχής, επεξεργασίας και φόρτωσης των μεταλλευμάτων μπετονίτη και βαρίτη στα πλοία.
Το οικόπεδο είχε αγοραστεί πριν από 15 χρόνια από τον  Σαντοριναίο.Για όσους δεν γνωρίζουν, οι πρώτες μεταλλευτικές δραστηριότητες παρουσιάζονται κατά την περίοδο 1900 έως 1915,για εξόρυξη αργυρούχου μόλυβδου, χαλκού και σιδήρου.

Το 1954 άρχισε η εξόρυξη βαρίτη.

Οι εξορύξεις σταμάτησαν το 1983 όταν πλέον σώθηκε το μετάλλευμα, οπότε και το εργοστάσιο στην θέση Λούλος στο Καλό Λιβάδι,  σταμάτησε την λειτουργία του.

Ο Ρώσος εκτιμάται ότι θα μετατρέψει την έκταση σε ιδιόκτητη κατοικία.

Ο τέως ιδιοκτήτης της έκτασης, χρωστάει σύμφωνα με πηγές περίπου 15 εκατ. ευρώ σε τράπεζες, εξαιτίας παλαιότερου δανεισμού με ενέχυρο το οικόπεδο.

Η παραλία του Λούλου στο Καλό Λιβάδι
Το εργοστάσιο επεξεργασίας στην περιοχή Λούλος όπως είναι σήμερα.
Το εργοστάσιο επεξεργασίας στην περιοχή Λούλος όπως είναι σήμερα.
Το εργοστάσιο επεξεργασίας στην περιοχή Λούλος όπως είναι σήμερα.
Το εργοστάσιο επεξεργασίας στην περιοχή Λούλος όπως είναι σήμερα.
Πηγή mononews.gr
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.