ΚΥΚΛΑΔΕΣ

To Aqua Blue σαλπάρει

To Aqua Blue σαλπάρει
Δείτε ημερομηνίες, χρόνο ταξιδιού και κόστος εισιτηρίου

Ξεκινά την Τρίτη 26 Ιουνίου τα δρομολόγιά του στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Σποράδων – Κυκλάδων – Ηρακλείου Κρήτης το πλοίο Aqua Blue της εταιρίας Seajets.

Η προαναφερόμενη ξεχασμένη ακτοπλοϊκή γραμμή ενεργοποιείται ξανά μετά από πολλά χρόνια και θα λειτουργήσει πιλοτικά για δύο μήνες, ενώ ανάλογα με τη ζήτηση και την απήχηση που θα έχει στο επιβατικό κοινό, θα εξαρτηθεί και το μέλλον της. Σημειώνεται ότι ένα μέρος του δρομολογίου είναι επιδοτούμενο από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Το πλοίο θα εκτελεί το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη σε Ηράκλειο με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς, δύο φορές την εβδομάδα και συνολική διάρκεια ταξιδιού περίπου 25 ώρες.

Αναλυτικότερα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα αναχωρεί στις 17:00 από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο – Άνδρο – Σύρο – Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Σαντορίνη με άφιξη στο Ηράκλειο στις 18:10 της Τετάρτης και του Σαββάτου αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά το δρομολόγιο της επιστροφής, αυτό θα ξεκινάει κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 21:30 από το Ηράκλειο Κρήτης και αφού προσεγγίσει όλους τους προαναφερόμενους ενδιάμεσους σταθμούς, θα φτάνει στην Θεσσαλονίκη στις 22:45 της Πέμπτης και της Κυριακής αντίστοιχα.

Από την Σύρο για Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο

Το Aqua Blue θα ξεκινάει κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 17:00 από Θεσσαλονίκη και θα φτάνει στην Σύρο στις 06:40 της επόμενης ημέρας. Η προβλεπόμενη συνολική διάρκεια του ταξιδιού είναι 12 ώρες και 40 λεπτά. Αντίστοιχα, το δρομολόγιο από Σύρο προς Θεσσαλονίκη θα ξεκινάει κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 09:10 και θα φτάνει στην συμπρωτεύουσα στις 22:45 της ίδιας ημέρας.

Το κόστος του ατομικού εισιτηρίου για κάθε επιβάτη είναι 59,70 ευρώ και για το όχημα 80 ευρώ.

Από το Ηράκλειο για Σύρο το Aqua Blue θα ξεκινάει κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 21:30 και θα φτάνει στο νησί των Κυκλάδων στις 09:10. Από την Σύρο με προορισμό το Ηράκλειο το πλοίο θα ξεκινάει στις 06:40 κάθε Τετάρτης και Σαββάτου και θα φτάνει στην Κρήτη στις 18:10 της ίδιας ημέρας. Η προβλεπόμενη συνολική διάρκεια του ταξιδιού είναι 11 ώρες και 30 λεπτά.

Το κόστος του ατομικού εισιτηρίου για κάθε επιβάτη είναι 50 ευρώ και για το όχημα 70 ευρώ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.